Wist u dat u zelf uw saturatie kunt meten?

Ik heb een aantal jaar geleden van de huisarts gehoord dat mijn saturatie niet goed was. Ik had dat idee zelf ook al, althans ik had vaak in de gaten dat ik mij benauwd voelde en ik had ook vaak het idee dat ik wel heel snel buiten adem was en dergelijke. Ik heb daarom een keer een afspraak gemaakt met de huisarts om te kijken wat er aan de hand zou kunnen zijn en toen kreeg ik dus te horen dat ik last had van een verkeerde saturatie. Ik moet u zeggen dat mij dit eerst niet heel veel zei, maar toen ik te horen kreeg dat ik te weinig zuurstof in mijn bloed had, vond ik dit allemaal wel een beetje eng. Gelukkig was het zo dat ik er veel aan kon doen om mijn saturatie weer goed te krijgen, maar ik moest wel een aantal maatregelen nemen. Ik moest ten eerste zorgen dat ik wat gezonder ging leven. Dat was niet heel moeilijk want ongezonder dan ik, leefde er bijna niemand. Ik ben daarom gaan kijken hoe ik een gezond menu en een nog gezondere levensstijl kon ontwikkelen. Ik heb toen besloten dat ik ook in de gaten moest houden of mijn saturatie nog goed was. De huisarts had namelijk gezegd dat ik ook zelf mijn saturatie kon meten en daarom ben ik gaan kijken hoe ik aan een apparaat kon komen waarmee ik de saturatie in de gaten kon houden. Ik heb toen gekeken of ik via het internet meer over saturatie kon lezen en toen heb ik de site van pucshop.nl gevonden. Deze site heeft heel veel mogelijkheden voor mensen die graag meer over hun saturatie willen weten. Via deze site kunt u namelijk de apparatuur kopen die nodig is om uw saturatie in kaart te brengen. Ik heb gezien dat er meerdere varianten zijn van apparatuur waarmee de saturatie gemeten kan worden. Ik heb toen gekozen voor de middenmoot. Niet het goedkoopste apparaat, niet het duurste apparaat. Ik heb toen meteen een bestelling geplaatst en ik moet u zeggen dat ik blij was dat ik te horen kreeg dat ik mijn saturatie apparatuur al heel snel in huis kon verwachten. 

Ik kan mijn saturatie nu zelf meten 

Ik ben blij dat ik naar de site pucshop.nl ben gegaan want dankzij deze site is het mogelijk dat ik nu zelf mijn saturatie kan meten. Dat is heel handig want wanneer ik het idee heb dat het niet goed is, meet ik de saturatie even en dan kan ik middelen nemen om te zorgen dat dit weer op peil wordt gebracht. Ik ben daarom heel blij dat ik nu zelf de saturatie kan meten want dit scheelt mij veel onzekerheid en spanning. Mocht u ook zelf uw saturatie willen meten, surf dan ook een keer naar de site van pucshop.nl.

Wilt u meer weten? 

Mocht u meer willen weten over saturatie, dan kunt u:

  • even naar pucshop.nl surfen
  • bekijken welke apparatuur u hier kunt vinden 
  • altijd even langs uw huisarts gaan om een onderzoekje in te stellen 

Ik hoop dat u iets aan mijn ervaringen heeft gehad.