Welke aed defibrillator kopen?

Op steeds meer plekken zie je een aed defibrillator hangen en dit is een goede ontwikkeling. Hier kunnen immers levens mee gered worden. Overweeg jij ook om in jouw gebouw een dergelijk apparaat te hangen? Dan is het natuurlijk zaak om je hier eerst in te verdiepen. Zo is het goed om te weten welke verschillende varianten aed defibrillator er bestaan, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen over de variant die jij kiest. Ook is het aan te raden om meer te weten te komen over hoe je het dient te gebruiken, zodat je zeker weet dat je iemand er ook echt mee helpt.

Verschillende varianten aed defibrillator

Voor locaties waar veel mensen komen, is het zeker aan te raden om een aed defibrillator aan te schaffen. Het kan dan gaan om winkelcentra en theaters, maar het apparaat kan bijvoorbeeld ook op een centrale plaats in een dorp opgehangen worden. Zolang het maar op zoveel mogelijk momenten van de dag zo goed mogelijk toegankelijk is voor mensen. Op het moment dat iemand een hartstilstand of hartritmestoornissen heeft, kan er dan hulp geboden worden met dit apparaat. Voordat je het nu meteen gaat kopen, is het goed om te weten dat er verschillende varianten bestaan, namelijk volautomatische en halfautomatische. Wat is nu het verschil en welke soort aed defibrillator kun je het beste aanschaffen? Een volautomatische variant doet eigenlijk alles zelf, namelijk:

  • het hartritme van het slachtoffer wordt gemeten
  • er wordt bepaald of een schok toegediend zou moeten worden
  • als er geschokt moet worden, dan telt het apparaat zelf af en geeft een schok

Je hoeft zelf dus eigenlijk niets te doen. Het verschil met de halfautomatische variant zit in de laatste stap. De halfautomatische bepalen ook het hartritme en of er al dan niet een schok toegediend moet worden, maar jij moet zelf dan nog op de schokknop van de aed defibrillator drukken om ook daadwerkelijk een schok toe te dienen.

Welke kopen?

Dat roept natuurlijk de vraag bij jou op, welke van de varianten je nu het best kunt kopen. Wat zijn de voor- en de nadelen? Het voordeel van de volautomatische aed defibrillator is dat er niet vergeten kan worden om een schok toe te dienen en dat je zelf eigenlijk niets hoeft te doen. Dat maakt het zeer gebruiksvriendelijk. Het voordeel van de halfautomatische is echter dat er minder tijd hoeft te zitten tussen het reanimeren en het geven van een schok. Dat maakt dat de overlevingskansen bij deze variant veel groter zijn. Dat is ook de reden dat de halfautomatische aed defibrillator meer verkocht wordt. Welke variant je ook kiest, ze zijn beide door iedereen te gebruiken, doordat de gebruiksaanwijzingen heel duidelijk zijn. Bovendien zal de medewerker van de alarmcentrale, als je 112 gebeld hebt, je altijd begeleiden zodat je weet wat je moet doen. Dat neemt niet weg dat het raadzaam kan zijn een reanimatiecursus te volgen. Wil jij een aed defibrillator kopen? Dan kun je hiervoor terecht bij AED webshop. Je krijgt bij je aankoop dan meteen een aantrekkelijke korting voor het volgen van een reanimatietraining.