Wat zijn gasveren en waarom heb je ze nodig?

Gasveren nodig? t-technics is de specialist in gasveren die jou verder kan helpen! Bij t-technics leveren ze maatwerk en dat is precies wat je nodig hebt als het gaat om de juiste gasveer. Op de website van t-technics vind je een uitgebreid assortiment aan gasveren, handige tips over het vinden van de juiste gasveer, een uitgebreid stappen plan over het plaatsen van de gasveer, welke bevestigingsmiddelen je nodig hebt bij het plaatsen van de gasveer en nog veel meer! Daarnaast biedt t-technics specials en diverse klap- en beschermpijpoplossingen. Bij t-technics wordt de gasveer op maat klantspecifiek vervaardigd, daarom is eigenlijk bijna alles wat je maar wenst mogelijk! Mocht de website nog niet voldoende informatie geven over wat jij zoekt, dan staat de klantenservice altijd voor je klaar met de antwoorden. 

Wat zijn gasveren?

Gasveren worden voor van alles en nog wat gebruikt. Een gasveer is een cilinder. Hierin wordt een zuiger geplaatst en een gas dat onder druk wordt samengeperst waardoor er een verende werking wordt bewerkstelligd. Het gas dat in een gasveer wordt gebruikt is vaak stikstofgas. Dit gas wordt ook op veel andere manieren toegepast en is dus erg bekend. De beweging van de gasveer wordt gedempt door een ventiel dat in de zuiger wordt geplaatst. Doordat de beweging van de gasveer wordt gedempt, is het voorwerp waarbij de gasveer benodigd is gebruiksvriendelijker. De beweging gebeurt haast onmerkbaar. 

Er zijn twee soorten gasveren:

  • De gasdrukveer
  • De gastrekveer 

De gasdrukveer is de meest voorkomende gasveer. Door het onder druk zetten van het gas wordt de drukveer in elkaar geschoven. Hierbij wordt het gas compact gemaakt waardoor de drukveer de gewenste beweging maakt. De gastrekveer komt minder vaak voor dan de gasdrukveer. Deze veer werkt op een precies andere manier. Deze gasveer wordt niet in elkaar gedrukt, maar deze wordt juist uit elkaar getrokken door de druk die op het gas wordt gezet. 

Tijdens het samendrukken van het gas mag er geen gas ontsnappen, daarom wordt de gasveer gesmeerd met olie. Zorg er goed voor dat deze olie niet uitdroogt, want dan werkt de gasveer veel minder goed en zal hij vaak ook geluid maken. Dit is echter makkelijk te verhelpen door de gasveer opnieuw te smeren. Daarnaast zijn er ook nog gasveren met een instelbare kracht en gasveren die blokkeerbaar zijn. Wat het verschil hiertussen precies is en waarvoor de één wordt gebruikt en waarvoor de ander is terug te vinden op de website van t-technics!

Waarvoor gebruik je een gasveer?

Waarschijnlijk had je nog nooit nagedacht over het belang van gasveren, maar ze worden voor van alles en nog wat gebruikt! Daarom is het handig om wel het één en ander over dit onderwerp te weten en wat je moet doen als een gasveer niet meer helemaal naar behoren werkt. Hierbij kan t-technics je helpen! Op de website vind je alle informatie die je nodig hebt over gasveren en welke gasveer het beste past bij wat jij nodig hebt. Mocht je er alsnog niks van snappen en laat je je gasveer liever door een kenner installeren of repareren, dan kun je ook bij t-technics terecht. De klantenservice helpt je graag verder of er komt iemand langs om de gasveer te monteren.