Wat u tegen optrekkend vocht kunt doen

Wat u tegen optrekkend vocht kunt doenNa een zeer warme en droge zomer volgden een aantal vochtige maanden en in deze maanden is er veel neerslag gevallen. Deze neerslag zorgt ervoor dat de uitgedroogde muren van gebouwen zich verzadigen met vocht. Dit is een probleem voor de muren van elk gebouw en daarom is het belangrijk om het optrekkend vocht tegen te gaan. Köster Afdichtingssystemen heeft hiervoor de oplossing, namelijk het Crisin Muurtapsysteem. De naam van dit systeem geeft al een beetje aan wat het is. Dit systeem is ervoor gemaakt dat, als het ware, het overtollige vocht uit de muren getapt wordt. Het Crisin Muurtapsysteem is een gepatenteerd systeem dat optrekkend vocht letterlijk bij de basis aanpakt en met blijvend resultaat.

Optrekkend vocht de baas met de Crisin Muurtap

Dit systeem dat door Köster Afdichtsystemen zelf is ontwikkeld maakt gebruik van Crisin, wat een soort hars is die flexibel is en in tegenstelling tot water hoger is van viscositeit. Het systeem wordt in de basis van de muur geplaatst. Het effect is dat optrekkend vocht wordt verdreven en dat de muren weer droog worden. Het systeem wordt direct in de muur aangebracht in voorgeboorde gaten die horizontaal in de voegen worden aangebracht. De gaten zijn vrij ondiep, dus de muur heeft zo min mogelijk te leiden van deze gaten. Het maakt daarbij niet uit hoe dik de muur is. Zelfs muren met een dikte tot 60 centimeter kunnen worden behandeld. Het systeem gebruikt hars van zeer hoogstaande kwaliteit. Deze hars blijft flexibel en daarmee blijft de hars zijn werking doen, ook geruime tijd na het aanbrengen van het systeem. Of het nu gaat om beginnend optrekkend vocht of dat het gaat om zeer verzadigde muren, dit systeem is de oplossing voor alle soorten muren waarbij het optrekkend vocht een probleem vormt. De problemen van optrekkend vocht zijn belangrijk om goed te realiseren. Niet alleen levert optrekkend vocht een probleem voor de muren van gebouwen, waarbij het de constructie van een gebouw kan aantasten. Het kan ook een probleem veroorzaken voor de gezondheid, door bijvoorbeeld:

  • Het gebouw is kouder
  • Vorming van schimmel en zwammen
  • Vorming van mossen en algen
  • Het trekt ongedierte aan

Het plaatsen van een systeem om optrekkend vocht tegen te gaan is dan ook geen overbodige luxe. Door het probleem tegen te gaan, scheelt dit mede in de energierekening. Een vochtig huis voelt koud en klam aan en daarom moet er harder gestookt worden om het huis op temperatuur te krijgen en te houden. De gevolgen van optrekkend vocht, zoals de vorming van schimmels en zwammen, kan een probleem vormen voor de gezondheid. Allergieën kunnen ontstaan, even als problemen met de huid en de luchtwegen. Het is dus belangrijk om optrekkend vocht bij de grond aan te pakken en ervoor te zorgen dat het na de eerste grondige aanpak ook geen kans meer krijgt om zich in de muren van een pand te kunnen vormen.

Meer informatie over dit systeem

Köster Afdichtingssytemen heeft het Crisin Muurtapsysteem ontwikkeld vanuit een jarenlange expertise die is opgedaan bij het tegengaan van vocht in gebouwen. Zoals op www.koster-afdichtingssytemen.nl is te lezen kan het systeem op vele plekken worden aangebracht. Het is echter slim om contact op te nemen met Köster Afdichtingssystemen en meer informatie aan te vragen, zodat u precies weet wat voor uw locatie en uw probleem de beste oplossing is. Zo kunt u per muur bepalen of deze wordt behandeld tegen het vocht en kunt u samen met een echte specialist in het bestrijden van vocht in huis bepalen wat voor uw pand strategisch gezien de beste oplossing is.