Wat kan een cursus time management je opleveren?

Er zijn maar al teveel mensen die een constant gebrek aan tijd ervaren, of dat nu op hun werk is of thuis, dat maakt niet uit. Deze mensen voelen zich constant gestresst omdat ze nog zoveel moeten doen, en slapen daar soms zelfs slecht door. Als jij één van deze mensen bent dan zou je eens een cursus time management kunnen doen, bijvoorbeeld via timemanagement.nl. Tijdens zo’n cursus leer je namelijk allerlei handige technieken die je kunt inzetten om veel slimmer met je tijd om te gaan en dus meer rust in het dagelijks leven te ervaren. Deze cursus duurt slechts één dag en is heel erg betaalbaar, en levert je zoveel meer op dan je van tevoren zou denken. Al veel cursisten gingen je voor en ervaren nu wat een slimme planning voor ze doet. Voordat je denkt dat een cursus time management van je leven een aaneenschakeling van handelingen maakt en je belet van elke vorm van spontaniteit, dit is absoluut niet het geval. Door slimmer om te gaan met je tijd heb je juist veel meer ruimte om spontaan dingen op te pakken en heb je daar bovendien de rust in je hoofd voor. Aan de ene kant doe je dit door dingen direct te doen die direct actie vereisen, maar aan de andere kant ga je ook leren hoe je dingen kunt uitstellen zonder daar een onrustig gevoel van te krijgen. Er is namelijk als je er over na gaat denken altijd wel iets dat je moet doen, en dat geeft onrust. Maar als je je er door die cursus time management bewust van wordt dat je de volgende dag nog genoeg tijd hebt om die tweede klus te doen en je durft je rust te pakken voel je je stukken beter. 

Welke tools leer je tijdens deze cursus time management?

Meer gedaan krijgen in een zelfde tijdsbestek kan door efficiënter te werken en slimmer met je tijd om te gaan. Daar zijn een heleboel handige technieken voor, die je allemaal aangeleerd krijgt tijdens de cursus time management. Je leert er onder andere:

  • Hoe je Outlook, Lotus Notes en je e-mailaccount optimaal inricht
  • Hoe je slim omgaat met tijdverslindende vormen van afleiding
  • Hoe je de dagelijkse stortvloed aan informatie verwerkt en archiveert
  • Hoe je lange termijn-klussen slim implementeert in je dagelijkse routine

Al deze zaken gaan je helpen om meer gedaan te krijgen in hetzelfde aantal uren en bovendien veel meer rust te ervaren. Deze cursus time management richt zich grotendeels op het verkrijgen van overzicht, wat je gaat helpen bij het aanbrengen van meer structuur en een handigere planning.

In één dag een cursus time management volgen

De technieken die je tijdens deze cursus/workshop aangeleerd krijgt zijn helemaal niet heel ingewikkeld. Het toepassen ervan zul je op eigen houtje moeten gaan doen en daarom duurt de cursus time management slechts één dag. Op deze dag krijg je alle informatie aangereikt en daarna kun je zelf aan de slag. Zijn je echter dingen na deze dag nog niet helemaal duidelijk? Dan kun je gratis een follow-up volgen, en dat is wel zo prettig. De informatie wordt je echter heel duidelijk aangereikt dus dit komt eigenlijk vrijwel nooit voor. Na deze cursusdag ben je in staat om je leven veel gestructureerder in te richten en ervaar je meer rust en vrije tijd. En dat is voor heel veel mensen echt een win-win situatie, dat kan ik je wel vertellen!