Waarvoor gebruik je de taxus baccata?

Heb jij wel eens van de taxus baccata gehoord? Deze plant wordt ook wel venijnboom genoemd en als je het ergens mee zou moeten vergelijken, dan lijkt het een beetje op een mix van conifeer en den. De taxus baccata heeft namelijk naalden zoals een den, maar de vorm van de plant is meer zoals een conifeer. Waarvoor gebruik je deze plantensoort nu? Je kunt hem solitair planten, dus als struik of gesnoeid in een mooie vorm. Maar de meeste mensen kiezen deze plantensoort uit omdat ze er een haag mee aan gaan planten.

Taxus baccata als haag

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende planten die je kunt gebruiken als je hagen wilt gaan poten. Waarom zou je nu dan precies voor de taxus baccata kiezen? Daar zijn verschillende redenen voor te geven:

  • het is een wintergroene plant
  • er komen rode besjes aan 
  • hij heeft een compacte structuur
  • je hoeft weinig verzorging te geven
  • deze soort kan zowel op zonnige als schaduwrijke plekken staan

Als je het kort zou moeten samenvatten, dan is het dus een soort die overal kan staan, sterk is en een mooie uitstraling heeft. Geen wonder dus dat het een populaire haagplant is! De taxus baccata heeft een mooie donkergroene kleur en de rode besjes die er aan komen, zorgen voor een mooi kleuraccent. Doordat deze plantensoort geen blad verliest, heb je dus het hele jaar door kleur in je tuin. Dat zorgt voor een mooie uitstraling en het is ook goed voor je humeur. De compacte structuur zorgt ervoor dat de haag goed dicht wordt. Mensen kunnen er niet doorheen kijken en dat geeft jou dus veel privacy in je tuin. Door de dichte structuur heb je met een taxushaag niet minder privacy dan met bijvoorbeeld een schutting. Deze punten maken de taxus baccata dus heel geschikt als tuinafscheiding.

Bestel bij de kweker

Daarnaast is het natuurlijk ook heel fijn dat je de taxus baccata op iedere plaats neer kunt zetten, of hij nu veel of weinig zon krijgt, het maakt deze plant niet uit. Daarnaast is deze soort heel sterk, waardoor je niet hoeft te denken aan water geven of andere vormen van verzorging. Eén of twee keer per jaar een snoeibeurt is het enige wat je hoeft te doen. Ook als je geen groene vingers hebt, kun je met deze soort dus uitstekend uit de voeten! Wil jij ook een haag van taxus baccata aan gaan planten? Dan kun je de plantjes hiervoor het beste rechtstreeks kopen bij Kwekerij Top&Top. Ze worden dan uit de grond gehaald op het moment dat jij ze bestelt, waardoor ze een goede, sterke kluit hebben. Daarnaast liggen de prijzen bij deze kweker ook lager dan wanneer je de planten bij een tuincentrum zou kopen. Dat is ook logisch, er zit immers een schakel minder in het verkoopproces. Wil jij graag hagen, maar heb je geen tijd om deze zelf aan te planten of zie je deze klus niet zitten? Dan kun je de hovenier van Kwekerij Top&Top inhuren om de plantjes van de taxus baccata bij jou in de tuin te zetten!