Waar kun je laten lasersnijden in metaal?

Lasersnijden is een nog vrij nieuwe techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een hele dunne laser om diverse vormen uit allerlei verschillende materialen te snijden. De techniek wordt nog niet zo lang gebruikt en dus zijn veel mensen er nog niet bekend mee. Dat is eigenlijk heel jammer want met lasersnijden kun je ontzettend mooie dingen maken, zowel door te snijden als door te graveren. Dit kan in allerlei soorten materiaal, je kunt bijvoorbeeld lasersnijden in metaal, staal, aluminium, hout, en kunststof. Luma in Hengelo  (https://www.lumahengelo.nl) is een bedrijf dat zich onder andere heeft gespecialiseerd in het lasersnijden in metaal, staal en aluminium. Deze materialen worden vaak gebruik in de industrie. De reden dat Luma dit op professioneel niveau kan aanbieden is dat ze beschikken over maar liefst drie stuks Trumpf lasersnijmachines van hoge kwaliteit. Hiermee kunnen ze lasersnijden in metaal van grote afmeting. De platen die ze erop kunnen leggen zijn van grootformaat: 1500×3000 mm. Kleinere platen zijn uiteraard ook mogelijk, dit is natuurlijk afhankelijk van wat u nodig heeft voor uw project. Maar dan weet u in ieder geval dat ze tot dit redelijk grote formaat kunnen laseren. 

Tot welke dikte kun je lasersnijden in metaal?

Bij Luma Hengelo kun je lasersnijden in metaal tot een grootte van 1500 x 3000 mm. Tot welke dikte dit mogelijk is is nogal afhankelijk van het exacte materiaal. De diktes van de verschillende materialen zijn als volgt:

  • Staal kan gelaserd worden tot 20 mm dikte.
  • RVS kan gelaserd worden tot 15 mm dikte.
  • Aluminium kan gelaserd worden tot 10 mm dikte.

Zoals je ziet kan de dikte tot waar ze bij Luma in Hengelo kunnen laseren nogal variëren, afhankelijk van het exacte materiaal dat ze gebruiken. Maar dankzij de geavanceerde machines en techniek die ze gebruiken kunnen ze te alle tijden lasersnijden in metaal met een precisie tot op de tiende millimeter. Lasersnijden is namelijk een ontzettend precies proces, en de laser is zo ontzettend dun dat je heel exact en gedetailleerd kunt laseren. Bovendien is Luma in Hengelo sinds februari met de ISO 9001 over naar de nieuwe norm en hebben ze daarmee opnieuw hun ISO-certificaat behaald. Dit geldt niet alleen voor het lasersnijden in metaal, maar ook voor alle andere diensten die ze aanbieden.

De overige diensten van Luma in Hengelo

Bij Luma in Hengelo kun je niet enkel terecht voor lasersnijden in metaal. Het is namelijk een bedrijf dat meerdere, technische diensten aanbiedt, die perfect op elkaar aansluiten. Je kunt er namelijk ook producten laten poedercoaten. Ook dit is een relatief nieuwe techniek, waarmee je hele mooie resultaten kunt boeken. Poedercoaten leent zich heel goed voor producten zoals motoronderdelen, hekwerken, gevelbeplating, machineframes en -onderdelen, etc. Hierbij maken ze voornamelijk gebruik van de materialen epoxy, epoxypolyester en polyester, welke ze alledrie in veel verschillende RAL kleuren kunnen aanmaken. Ook in het poedercoaten hebben ze zich bij Luma in Hengelo gespecialiseerd. Ze begrijpen goed welke coating het beste werkt op welk materiaal, en hoe ze dit het beste kunnen aanbrengen zodat het resultaat het langst mooi blijft en er aantrekkelijk uitziet. Denk dus niet alleen voor uw lasersnijden in metaal klus aan Luma in Hengelo, maar ook zeker voor uw klussen met betrekking tot poedercoaten. Luma in Hengelo is voor beide opties namelijk een goede keus. En daarnaast kun je ook nog bij ze terecht voor andere technische diensten zoals robotlassen, ponsen, plaatwerk, constructiewerk of natuurlijk een combinatie van al deze diensten. Als je een technische klus open hebt staan, denk dan dus aan Luma in Hengelo!