TSO; de georganiseerde optie voor overblijvende kinderen

We leven in veranderende tijden, iedereen lijkt het alsmaar drukker te krijgen. In veel gezinnen werken tegenwoordig beide ouders, ook als ze nog jonge kinderen hebben. Zo ontstaat natuurlijk het dilemma wat je met je jonge kinderen moet tussen de middag, rond etenstijd. Kies je ervoor als ouder zelf thuis te lunchen, zodat je tijdens je drukke werkdag weliswaar een momentje met de kinderen hebt, maar een vaak cruciaal moment met collega’s mist en natuurlijk extra werk hebt om eten te bereiden? Kies je voor een oppas in de buurt? Een buurvrouw op leeftijd die zich met hart en ziel voor de jeugd van tegenwoordig in wil zetten is vast niet zo moeilijk te vinden. Een andere optie is, indien mogelijk, opa en oma te vragen, maar dat is niet iedereen gegeven. De meest voor de hand liggende optie is de kinderen te laten overblijven – wat tegenwoordig wel tso, of tussenschoolse opvang, heet – op hun basisschool. In veel gevallen zullen basisscholen wat basisvoorzieningen hiervoor ingericht hebben, al dan niet met diezelfde buurvrouwen en oma’s of opa’s uit de buurt. Maar waarom niet kiezen voor een specialist op het gebied van tso? Kinderstralen is zo’n specialist. Op hun website kinderstralen.nl – is allerhande informatie te vinden over de tussenschoolse opvang die zij verzorgen voor meer dan 15.000 leerlingen op basisscholen verspreid over maar liefst acht provincies.

TSO: kies voor professionals

Waarom zou je kiezen voor tso? Het kent vele voordelen. Het biedt een oplossing als ouders een drukke baan hebben, of als ophalen en wegbrengen om een andere reden een probleem kan vormen. De tso van Kinderstralen gaat echter nog een stapje verder en biedt:

  • Een professionele begeleiding, waar overblijfmedewerkers bijgeschoold worden
  • Een centrale organisatie, waar je met al je vragen terecht kan
  • Het vertrouwen door jarenlange ervaring en uitstekende referenties
  • Onderdeel van een community met activiteiten, nieuws, foto’s en enquêtes.

Voor ouders betekent de tso van Kinderstralen dat je kind in veilige en vertrouwde handen kan overblijven. Veel kinderen vinden overblijven in het begin vaak spannend of eng, maar met professionele tso wordt overblijven een warm bad. Overblijven is zo niet langer het overbruggen van de middagpauze, maar een rustmoment voor het kind met een veilige en warme sfeer. Gezellig samen eten, drinken en spelen om zo weer optimaal op te laden voor het tweede gedeelte van de schooldag. Eigenlijk net als thuis. Bovendien kunnen ouders via de website alle administratieve en financiële zaken direct zelf regelen.

Ook de basisschool zelf heeft er baat bij

Waarom zou je tso uit willen besteden? Behalve voor kinderen en ouders, heeft het ook voordelen voor de betreffende basisscholen zelf. Tso Kinderstralen kan een school alle administratieve en financiële rompslomp uit handen halen. Daarnaast wordt het werven, de scholing en de aansturing van overblijfmedewerkers op professionele wijze verzorgd. Zo wordt de school dus ontzorgd. Kinderstralen gaat daarnaast nog verder en biedt zelfs op specifieke tso-modules aan, waarbij de school zelf een pakket aan diensten en mogelijkheden voor de tussentijdse opvang kan uitzoeken. Lunchen op School van Kinderstralen vindt het belangrijk dat heel bewust de verbinding tussen tso en de school gezocht wordt. Samen wordt de verantwoordelijkheid genomen voor een prettig overblijfmoment. Volledig in lijn met de pedagogische opvattingen van de school zorgen ze voor een goede overdracht en een goede samenwerking met directie en team van de school. Op de website is veel informatie te vinden, met tevens vele ervaringen en referenties van ouders en scholen die u voor zijn gegaan.