Theaterkostuums

Theaterkostuums moet je zeker hebben op het moment dat je bijvoorbeeld een toneelstuk op gaat voeren. Natuurlijk is het van belang dat jij je rol goed kent, dat je weet wat je moet zeggen en hoe, dat je weet hoe jij je over het podium moet bewegen. Maar minstens zo belangrijk is de aankleding van het geheel. Het decor moet kloppen met wat jullie spelen, een goed decor is voor het geheel, voor de geloofwaardigheid echt van belang. En datzelfde geldt ook voor de kleding die jullie dragen. Dit moet passen bij de rol en bij de sfeer van het stuk dat gespeeld wordt. Pas als dat het geval is, valt het allemaal echt op zijn plek voor het publiek. Theaterkostuums mogen dus absoluut niet ontbreken, ze vormen een heel belangrijk onderdeel van de gehele productie. Het is dan ook zaak om hier vroegtijdig over na te denken. Wat voor kleding zouden de karakters dragen die jullie spelen? In welke tijd speelt het verhaal zich af en wat voor kleren passen of horen daarbij? De juiste kledingstukken dragen is niet alleen fijn voor het publiek, zodat zij zich een beter beeld kunnen vormen, maar het helpt jou ook mee met jouw rol. Theaterkostuums kunnen jou, mits ze echt passen bij de rol, helpen om goed in het karakter te komen, om je goed in te leven.

Theaterkostuums uitkiezen

Theaterkostuums uitkiezen is dus een belangrijk deel van de voorbereiding. Je moet echter niet alleen letten op hoe ze er uit zien, er is ook een ander punt van belang, namelijk hoe gemakkelijk je ze aan en uit kunt trekken. Helemaal als je een productie speelt waar veel kostuumwisselingen in zitten. Als jij ruim de tijd hebt tussen de verschillende keren dat je op moet, dan maakt het niet zoveel uit. Maar zoals iedere acteur of toneelspeler zal weten, heb je hier soms maar een minuutje voor. Theaterkostuums moeten in dat geval dus gemakkelijk te verwisselen zijn, zodat je niet al te veel stress krijgt tijdens het omkleden. Daar komt nog een ander punt bij en dat is het feit dat er in sommige gevallen ook veel gereisd moet worden met de kleding. Als het stuk slechts in één theater gespeeld wordt, dan is dit niet van belang, maar als het steeds ergens anders opgevoerd wordt, dan moet het wel dusdanig gemaakt zijn dat het gemakkelijk vervoerd kan worden van plaats naar plaats. Theaterkostuums moeten dus aan diverse zaken voldoen:

  • ze moeten passen bij het stuk dat opgevoerd wordt
  • ze moeten gemakkelijk aan en uit te trekken zijn
  • ze moeten zonder problemen vervoerd kunnen worden

En uiteraard dienen de maten ook op orde te zijn, ze moeten de acteurs ook goed passen.

Op maat gemaakt

Theaterkostuums moeten dus aan veel eisen voldoen en het is dan ook niet vreemd dat ze in veel gevallen speciaal voor een bepaalde productie gemaakt worden. Heb jij voor een theaterproductie speciale kledingstukken nodig? Dan is het natuurlijk de vraag waar je deze kunt krijgen of kunt laten maken. Theaterkostuums kun je heel goed laten verzorgen door Unicorns with Dragonwings. Zij zijn echt hierin gespecialiseerd en kunnen veel verschillende soorten kostuums voor je maken. Op UnicornsWithDragonwings.nl kun je wat voorbeelden zien van wat zij al eens gemaakt hebben, maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk. Wil jij weten wat zij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust eens contact met hen op, dit is geheel vrijblijvend! Theaterkostuums voldoen bij hen uiteraard aan alle hiervoor genoemde belangrijke punten, dus je kunt er zeker van zijn dat je ze goed kunt gebruiken!