Procesoptimalisatie

ProcesoptimalisatieZijn jullie binnen jullie onderneming al wel eens aan de slag gegaan met procesoptimalisatie? Alle ondernemers weten dat tijd geld is en dat het dus belangrijk is dat alles op een zo effectief mogelijke manier verloopt. Dat is niet alleen van belang voor de winstgevendheid van jouw zaak, want hoe effectiever er gewerkt wordt, hoe meer winst er over het algemeen gemaakt wordt. Maar het is ook van belang voor bijvoorbeeld de klanttevredenheid en de motivatie van je werknemers. Zijn jullie nooit bezig geweest met procesoptimalisatie en lopen processen niet helemaal optimaal, dan kan dit demotiverend werken voor de medewerkers. Zij kunnen gefrustreerd raken door elkaar, omdat een collega iets bijvoorbeeld niet zo vlot oppakt als zij graag zouden zien, waardoor zij zelf ook weer achter komen te liggen met hun eigen werk. Ook voor klanten kan dit vervelend zijn, het kan immers betekenen dat zij langer dan verwacht moeten wachten op de bestelling die zij geplaatst hebben of de offerte die zij aangevraagd hebben, om maar wat voorbeelden te noemen. Het is daarom ook echt van belang om eens in de zoveel tijd eens aan de slag te gaan met procesoptimalisatie, om te kijken wat er beter zou kunnen.

Procesoptimalisatie voor verbeteren processen

Als je kiest voor het aan de slag gaan met procesoptimalisatie, dan betekent dit dat jij je inzet voor het verbeteren van de processen binnen jouw onderneming. Deze worden zoveel mogelijk gestroomlijnd en waar mogelijk vereenvoudigd. Dit zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen sneller verlopen en dus dat er een slag geslagen kan worden op het gebied van efficiëntie. Niet alleen is het hierbij van belang om elk onderdeel op zich zo goed mogelijk te laten verlopen, bij procesoptimalisatie draait het ook om het zo goed mogelijk op elkaar aan laten sluiten van ieder proces binnen de organisatie. Alleen als dat het geval is, kan er immers effectief gewerkt worden. Als dit eenmaal in gang is gezet, dan zul je al snel de resultaten hiervan zien. Niet alleen jijzelf zult dit merken, maar ook je medewerkers en je klanten. Dit zal in het geheel zorgen voor meer tevredenheid en ook voor een betere opbrengst. Hoe effectiever er gewerkt wordt, hoe meer er geproduceerd kan worden en hoe meer omzet er dus gedraaid kan worden. Het is daarom ook niet verstandig om te focussen op de kosten van procesoptimalisatie, maar er moet juist aandacht uitgaan naar wat het oplevert. Je zult dan zien dat de baten echt ruim opwegen tegen de kosten!

Kies voor Riktade

Dat is helemaal het geval als je kiest voor het inschakelen van Riktade voor je procesoptimalisatie. Zij kenmerken zich door het werken zonder poespas, zij werken altijd heel helder en duidelijk en richten zich op de belangrijkste verbeteringen die er mogelijk zijn. Op die manier haal je met een zo klein mogelijke verandering, zo groot mogelijke resultaten. Als zij bij jou aan de slag gaan, dan werken zij als volgt:

  • de huidige processen worden geanalyseerd
  • een nieuwe situatie wordt ontworpen
  • de veranderingen worden geïmplementeerd

Het hele proces van procesoptimalisatie blijft daardoor eenvoudig begrijpbaar en dat heeft alles te maken met hun minimalistische insteek. Dat betekent niet dat zij niet zorgvuldig te werk gaan, het betekent dat zij zo doelgericht mogelijk werken. Hierdoor bespaar je tijd en blijven de kosten ook binnen de perken. En dat laatste is natuurlijk iets wat iedere ondernemer goed in de oren klinkt! Heb jij het idee dat de bedrijfsprocessen binnen jouw onderneming niet optimaal verlopen en zou je wel aan de slag willen gaan met procesoptimalisatie? Dan is het inschakelen van Riktade dus echt een aanrader!