Opzoek naar de kosten van een makelaar? VerkoopmakelaarOffertes.nl!

Meer informatie over de kosten die makelaars hanteren gezocht? Dan bent u bij verkoopmakelaaroffertes.nl van harte welkom. Als team adviseren wij u op maat verder, zodat u een goede en betaalbare makelaar zult vinden. Het begint allemaal bij informatie, want zonder een goede voorbereiding weet u niet met welke kosten u rekening kunt houden. Makelaarskosten zijn wisselend en er kunnen grote verschillen zijn onderling. Waar dit mee te maken heeft en op welke wijze u de voordeligste makelaar kunt vinden, leggen wij u graag uit. Op onze website vindt u meer informatie over de kosten van makelaars in 2019.

Wat kost een makelaar?

Makelaars hanteren ieder voor zich een kostenopbouw en verkoopstrategie. Dit zorgt ervoor dat de kosten anders worden berekend en bedragen behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. De grootste kostenpost is makelaarscourtage. Met een percentage gemiddeld tussen de 1-2% van de verkoopsom, kan dit flink in de kosten lopen. Daarnaast worden er opstartkosten berekend. Dit een tarief dat ingezet wordt om uw huis of woning in de verkoopmarkt te plaatsen. Denk aan advertenties op verschillende websites, brochures opstellen en professionele foto’s van uw woning laten maken. In 2019 liggen de kosten hiervoor gemiddeld tussen de €300,- en €500,-. Hoe langer uw woning te koop staat, hoe meer kosten er gemaakt dienen te worden. Als er geïnteresseerden zijn, dienen er tevens bezichtigingen gehouden te worden. Hierop volgt veel en intensief contact en eventueel het laten uitvoeren van een taxatie. Al deze kosten behoren tot makelaarskosten. In uitzonderlijke situaties hanteren makelaars een vast tarief. Dit heeft voor- en nadelen. U weet hierdoor vooraf wat u kwijt bent aan een makelaar. Echter dient u kritisch te controleren welke diensten er echt vallen onder de vaste prijs. Cruciale diensten zijn vaak niet meegenomen hierin en kosten daardoor dus extra. Bovendien dient u hetzelfde percentage courtage te betalen als het verkoopresultaat tegenvalt. Omdat elke makelaar een eigen tarievensysteem aanhoudt, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen. Hiervoor hebben wij op onze website een handig vergelijkingstool geplaatst. Vergelijken was nog nooit zo eenvoudig en snel! 

Kostenposten makelaar verkoop woning of huis

Makelaarscourtage ligt, zoals gezegd, tussen de 1-2% van de verkoopprijs en kan uitwijken naar 0,7%. Gemiddeld ligt het percentage op 1,5%. Dit is al snel €2000-6000. Aangezien het bedrag afhangt van de verkoopsom van uw woning, is deze kostenpost pas na verkoop definitief. Tot die tijd kunt u dit berekenen op basis van de verwachte verkoopsom. Door vooraf offertes van makelaars te vergelijken, kunt u eenvoudig herleiden welke makelaar het voordeligste is. Een verschil van een tiende procent lijkt weinig, maar gaat in werkelijkheid om duizenden euro’s. De meeste mensen kiezen voor een makelaar uit de buurt en nemen niet de tijd om uitgebreid offertes te vergelijken. Dit is één van de meeste gemaakte fouten, want kosten voor makelaars zijn heel divers en kunnen echt fors verschillen. Zonde van uw geld, want het is helemaal niet nodig!

Samenvatting kosten makelaars bij verkoopmakelaaroffertes.nl:

  • Ga goed voorbereid van start en lees onze informatie zorgvuldig door
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vraag meerdere offertes op (de gouden tip!)
  • Bekijk altijd kritisch welke diensten er onder een (vaste) prijs vallen
  • Voor alle informatie over de kosten die verbonden zijn aan verkoop en makelaars

Wilt u meer informatie over kosten van makelaars? Bekijk dan onze website voor meer informatie: verkoopmakelaaroffertes! Wij helpen u graag verder met al uw vragen omtrent koop en verkoop van ontroerend goed. Op deze wijze kunt u goed voorbereid van start gaan met dit nieuwe avontuur!