Ook jouw scootmobielen bestellen?

Ben jij er ook aan toe om onafhankelijk de weg op te gaan? Om eindelijk ervoor te zorgen dat jij je kunt verplaatsen van plek A naar plek B, zonder problemen? Er zijn in dat geval een aantal dingen die je nog moet weten. Deze hebben wij voor je uiteengezet in dit artikel. Lees jij mee over deze voertuigen? We zullen beginnen met de uitleg wat scootmobielen eigenlijk zijn en daarna ingaan op de aanbieder en de bijbehorende regels. Ontdek het allemaal in dit artikel! 

Wat is een scootmobiel precies?

Een scootmobiel is het volgende, ook te lezen vis de site van Fast & Furious: een voertuig met drie of vier wielen. Dit voertuig is speciaal gemaakt voor mensen die minder goed of niet ter been zijn of bijvoorbeeld een beperking hebben. Het is mooi om te zien dat dergelijke ontwikkelingen zo vergaand zijn dat men zich ook kan verplaatsen, met of zonder beperking. Dus ben of heb je:

  • Lichamelijke klachten
  • Invalide
  • Minder valide

Surf dan snel naar fastfuriousscooter.nl en zorg dat je vandaag nog die scootmobiel in huis haalt. Je kunt jezelf dan makkelijk verplaatsen en je bent daardoor niet meer afhankelijk van andere mensen. Want het laatste punt komt helaas vaak naar voren; dat mensen afhankelijk zijn van de rest om hen heen. Het merk is Nipponia en Nipponia scootmobielen kunnen geheel naar wens worden aangepast. Wist je dat er ook andere benamingen voor scootmobielen zijn? Dat zijn namelijk de gehandicaptenvoertuigen, elektrische driewielers of de elektrische vierwieler. Het is je vast opgevallen en je heb ook wel eens gedacht dat dat andere voertuigen waren, verschillend van de scootmobielen. Niet zo zeer, dus het komt allemaal neer op hetzelfde! Of het nou een of meerdere verschillen bevat, het gaat erom dat degene met een beperking of de minder valide persoon zich goed kan bewegen en afhankelijk van de ander. 

Waarom scootmobielen aanschaffen via Fast & Furious en welke regels bestaan er?

Het is belangrijk om te weten waar je de beste voertuigen kunt aanschaffen en daar is maar een plek voor. Dat is via Fast & Furious. We zullen allereerst de belangrijkste regels even benoemen. De allereerste die zij ook behandelen is de vraag van subsidie. Zijn er subsidieregels voor dergelijke voertuigen? Ja, dat kan! Dat maakt het ideaal, want mensen met een beperking hebben vaak minder geld om handen. Dat is vaak het directe gevolg van een beperking. Gelukkig bestaat de PGB en de WMO, waardoor iedereen een scootmobiel – gesubsidieerd – kan aanvragen. Je kunt dit soms via internet doen bij je eigen gemeente, informeer er daar even naar en jij kunt binnen de kortste keren de weg op. Een andere vraag is of een scootmobiel op het fietspad moet of ook op het voetbad. Daarvoor bestaan de volgende, geheel duidelijke regels: Rijd je harder dan 6 kilometer per uur? Dan mag je op het voetpad rijden. Je mag ook op het fietspad, het is maar net wat jij wilt. Een opgevoerde versie mag natuurlijk niet op het voetpad, maar we weten inmiddels allemaal dat dat niet mag natuurlijk!