Ons avontuur op expeditie cruise met EXPLORE

Onze vakantie zit er helaas al weer op, maar wat hebben we een bijzondere reis achter de rug. We zijn op expeditie cruise gegaan met EXPLORE en dat we het zo ontzettend mooi zouden hebben, dat hadden we niet kunnen dromen. Deze expeditie cruise is dan wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar als je ooit de kans krijgt, dan moet je absoluut met deze cruise meegaan. Dit is echt een ding wat je maar één keer in je leven doet en daar zijn we zo vol van, dat we dit echt met iedereen willen delen.

De expeditie cruise bracht ons naar de mooiste plekken op aarde

EXPLORE biedt de expeditie cruise aan naar diverse bestemmingen op aarde en op explore.be staan deze reizen uitgebreid beschreven. Wij hebben er echter voor gekozen om een expeditie cruise te maken naar een plek waar ik als kind al graag naar toe wilde, namelijk de Galápagos-eilanden. De expeditie cruise vaart langs diverse plaatsen in Chili en Peru, zoals:

  • Valparaiso
  • La Serena
  • Arica
  • Pisco/San Martin
  • Lima / Cailao

En met een vliegtuig wordt je naar de Galápagos-eilanden gebracht. Een droom die uit komt en waar ik nog lang dierbare herinneringen aan van koesteren.

Hoe de reis er ongeveer uitzag

De expeditie cruise duurt in totaal 14 dagen en daarbij verblijf je op het exploratieschip met de naam MS Roald Amundsen. Alles is volpension tijdens deze zeereis, dus je hoeft je verder nergens druk om te maken. Dat is al heel prettig. De reis begint in Quito, de hoogste hoofdstad van de wereld en hier slaap je nog aan land. Je krijgt echt de kans om de stad even goed te ontdekken en het is goed te begrijpen waarom UNESCO deze stad op de wereld erfgoedlijst heeft gezet. Na deze eerste dagen, waarin je toch ook even bijkomt en moet wennen aan alles, ga je door naar dat wat voor mij zo’n prachtige ervaring is geworden. De Galápagos-eilanden. Als kind was ik al gefascineerd door de flora en fauna van dit gebied. De prachtige natuur vol dieren als schildpadden, varanen die in de zee zwemmen, de ruigheid die door vulkaanuitbarstingen is ontstaan en, mijn favoriete dier, de Blauwvoetgent. Dit is voor mij zo’n speciaal dier. Ik zal niet zeggen dat ik hiervoor alleen deze expeditie cruise heb gemaakt, samen met mijn vriend, maar dit vond ik wel echt één van mijn hoogtepunten. Ik was dan ook echt blij dat we een paar dagen op deze archipel mochten vertoeven en dat we zo enorm veel van de natuur hebben kunnen genieten. Ik heb met veel mooie herinneringen de eilanden verlaten, maar vond het jammer dat dit deel al weer voorbij was. Toen hadden we gelukkig de hele expeditie cruise nog voor de boek en zijn we met een vlucht naar Lima in Peru de reis gaan vervolgen. Lima is ook adembenemend mooi en het is fantastisch om de mogelijkheid te hebben op dit deel van de wereld de culturen te mogen verkennen en dit deel van Peru te kunnen aanschouwen. De expeditie cruise kent ook dagen op zee, waarbij je veel kunt deelnemen aan workshops, lezingen en presentaties en echt dingen leert over expeditiezaken, zoals fotografie en onderzoeken doen. Dit is werkelijk mateloos interessant en dat terwijl je verblijft op de oceaan voor de kust van Chili. De dagen met bezoeken aan Arica en Pisco zijn haast magisch te noemen. We hebben zoveel gezien en meegemaakt dat het niet onder woorden valt te brengen. Daarvoor moet je echt zelf een expeditie cruise als deze ondernemen.