Ongegeneerd genieten van een avontuurlijke Lapland vakantie

Het boeken van een vakantie is elk jaar weer reden tot heel veel plezier, maar vaak toch ook ergernis en lichte zorgen. Want waar moet je naar toe als je overal al bent geweest? Weer een zon-, zee- en strandvakantie? En zo ja, waar ga je dan naar toe? Portugal, Spanje, Griekenland en Italië heb je op den duur wel een keer gezien. Je wilt immers ook wel eens iets anders. Het wordt dan al snel Aruba of de Antillen, maar hoewel je de locatie verandert, blijft de ervaring eigenlijk hetzelfde. Je moet alleen even wat langer in het vliegtuig zitten. Als je echt wat anders wilt, dan is het beter om alles te veranderen. Dus in plaats van kiezen voor een zon-, zee- en strandvakantie, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een avontuurlijke Lapland vakantie van Xplore the North. Lapland is uiteraard even heel wat anders dan een zonovergoten strand aan de zee of oceaan. Een Lapland vakantie nodigt je dus ook meteen uit om meer te ondernemen, want het zal er nooit bloedheet zijn. Dus daar waar je tijdens een Lapland vakantie in Spanje al snel uitgeteld op een handdoekje gaat liggen, daar ben je tijdens een Lapland juist gemotiveerd om de wereld te verkennen. En dat is maar goed ook, want die wereld in Lapland is zeer indrukwekkend. Een vakantie in een warm land is vaak prima om te ontspannen en om even lekker niks te doen. Maar dat is natuurlijk wel anders wanneer je in Lapland bent. De natuur is oogstrelend mooi en nodigt uit om te verkennen. Of je er nu in de zomer bent of juist in de winter wanneer het landschap is bedekt met een mooie laag sneeuw, je kijkt hoe dan ook je ogen uit. In de winter heb je tijdens een Lapland vakantie ook nog eens een grote kans om het Noorderlicht te bekijken en dat is helemaal iets om over naar huis te schrijven. Na een zonvakantie heb je immers vrij weinig verhalen, want het enige dat je hebt gezien is de zee of de oceaan en veel stranden. Behalve de ervaring dat het heel warm was, heb je waarschijnlijk weinig te melden. Als je terugkomt van een Lapland vakantie, dan is dat wel even anders. Je hebt elke dag wel iets meegemaakt of gezien dat het vermelden waard is en dus moet je er ook even voor gaan zitten. Het beste is om gebruik te maken van de foto’s en aan de hand daarvan kun je dan een schitterend verhaal vertellen.

Een Lapland vakantie boek je via Xplore the North

Mocht je op zoek zijn naar leuke Lapland vakantie, dan kun je terecht bij Xplore the North. De enthousiaste en gedreven reizigers van Xplore the North kennen het gebied, weten waar je moet zijn als je het land goed wilt verkennen en hebben contacten met de leukste hotels in de omgeving. Tevens kunnen ze plaatsen in mooie authentieke lodges midden in de natuur. Dat maakt een Lapland wel zo speciaal.

Kijk voor extra informatie op de website van xplorethenorth.be

Op de site van xplorethenorth.be lees je meer over de reizen en het team achter Xplore the North. Denk bij Xplore the North vooral aan: 

  • Kleinschalig 
  • Geschikt voor avonturiers en gezinnen
  • Grote kans op Noorderlicht