Medische fotografie

Medische fotografie, het is echt een specifieke tak van sport. Het vastleggen van handelingen in de gezondheidszorg vraag nu eenmaal om een bepaalde aanpak. Je wilt immers niet dat de foto’s niet respectvol zijn, ze moeten met respect gemaakt worden voor degene die op dat moment behandeld wordt. In andere gevallen gaat het juist niet om een behandeling die er vastgelegd moet worden, maar bijvoorbeeld om het laten zien van hoe onderzoek in een laboratorium er aan toegaat. Wat het onderwerp ook is, bij medische fotografie komt er altijd best wel wat kijken. De geschoten beelden moeten duidelijk zijn, ze moeten goed de bedoeling weergeven en het moet voor de kijker in een oogopslag duidelijk zijn wat er gebeurt op de afbeelding. Daarnaast wil je natuurlijk ook graag dat de passie en de bevlogenheid van de professionals goed naar voren komt. Veel mensen die in de gezondheidszorg werken, doen dat immers vanuit hun passie, zij staan vaak heel erg bevlogen in hun vak. Het zou zonde zijn als dit in de fotografieën niet naar voren komt, juist dit vastleggen is erg belangrijk in de medische fotografie.

Waarvoor medische fotografie

Bovenstaande zal waarschijnlijk wel duidelijk zijn, maar het kan zijn dat jij je nu afvraagt waarvoor je eigenlijk medische fotografie in zou willen schakelen, waarvoor je het wilt gebruiken. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een fotograaf hiervoor in wilt schakelen, je kunt bijvoorbeeld afbeeldingen nodig hebben voor:

  • brochures voor patiënten
  • het aankleden van je website
  • het verduidelijken of opfleuren van jaarverslagen
  • zorgmagazines
  • publicaties in kranten en tijdschriften

Als zorginstelling, op wat voor specifiek terrein dan ook, breng je immers altijd wel wat verslagen naar buiten. Of het nu om een verslag op papier gaat of om digitale exemplaren, zonder medische fotografie zou het er allemaal maar erg kaal uitzien. Als je een brochure voor patiënten maakt, dan is het helemaal goed om hier duidelijke afbeeldingen bij te zetten, zodat zij ook echt kunnen zien wat zij mogen verwachten. Datzelfde geldt voor jouw website. Voordat iemand ergens naar het ziekenhuis of naar een kliniek gaat, mogen zij vaak graag eerst een site bezoeken. Om bijvoorbeeld te zien hoe hun behandelaar of arts er uitziet. Of om een beeld te krijgen van het gebouw, van de omgeving waarin zij zullen verkeren. Of van de apparatuur die voor de behandeling gebruikt wordt. Als jij hier duidelijke afbeeldingen bij kunt plaatsen, dan zal dit patiënten zeker helpen. Medische fotografie kan wat dat betreft dus heel veel rollen vervullen.

JustJules

Uit de eerste alinea zal echter wel duidelijk zijn geworden dat medische fotografie niet voor iedere fotograaf weggelegd is. Niet iedereen heeft het in zich om op een respectvolle manier aan de slag te gaan en om de aanwezige passie en bevlogenheid vast te leggen. Het is dus belangrijk om een goede fotograaf uit te kiezen, maar wie kies je hier nu voor? Een uitstekende keus is dan Juliette Arts van JustJules. Zij is echt een uitstekende fotografe en kan op verschillende vlakken uit de voeten, waaronder de medische fotografie. Als jij haar foto’s laat maken, dan weet je zeker dat je kunt rekenen op een persoonlijke aanpak en op beelden die achteraf professioneel zijn bijgewerkt, zonder dat het oorspronkelijke beeld hiermee verloren gaat. Haar stijl valt te omschrijven als puur en fris, wat zeker goed past bij de publicaties waarvoor jij de beelden zult willen gebruiken. Alle fotografieën die je van haar krijgt, mag je bovendien vervolgens vrij gebruiken. Als jij voor jouw zorginstelling ook mooie afbeeldingen hebt, dan moet je dus zeker JustJules.nl inschakelen voor de medische fotografie!