Lichtgewicht rollator

Kunt u wel wat steun gebruiken tijdens het lopen? Kies dan voor een lichtgewicht rollator! Er zijn verschillende hulpmiddelen waar u gebruik van kunt maken op het moment dat het wandelen u steeds iets minder goed afgaat. Natuurlijk kunt u ook denken: ik loop niet meer zo gemakkelijk, dus ik blijf maar thuis. Maar we weten allemaal dat in beweging blijven heel erg belangrijk is, zodra we stil gaan zitten gaat ons lichaam immers alleen maar harder achteruit. We moeten dus zoeken naar manieren om op een veilige en vertrouwde manier toch te kunnen blijven bewegen en een lichtgewicht rollator is wat dat betreft een ideaal hulpmiddel. Sowieso zijn rollators zeer praktische hulpmiddelen, ze bieden de gebruiker de nodige steun tijdens het maken van een wandeling, doordat zij iets hebben om zich aan vast te houden. Uiteraard kan ook een wandelstok goed van pas komen, maar deze biedt maar steun aan één hand en is niet altijd even handig in gebruik. Het voordeel van een lichtgewicht rollator is natuurlijk dat u deze met beide handen vasthoudt, voor optimale steun en dat de wieltjes ervoor zorgen dat u op een soepele manier zich voort kunt bewegen.

Lichtgewicht rollator biedt meer voordelen

Daarnaast heeft een lichtgewicht rollator nog iets wat een wandelstok niet biedt, namelijk een mandje om zaken in mee te kunnen nemen. Dat is natuurlijk erg handig als u zelf even een boodschapje wilt gaan doen of wanneer u een iets langere wandeltocht wilt maken en wat te drinken mee wilt nemen voor onderweg, bijvoorbeeld. U hoeft dan niet een tas te dragen, die er weer voor kan zorgen dat u uit evenwicht raakt. Dat maakt het weer een stukje eenvoudiger om te voet ergens naar toe te gaan. Bovendien, of u nu voor een lichtgewicht rollator kiest of voor een standaard model dat wat zwaarder is, u kunt er ook altijd even op gaan zitten. Dat kan handig zijn tijdens het winkelen, als u even een tijdje in de rij moet wachten. Of tijdens het maken van een wandelingetje, als u eventjes uit wilt rusten. Zo hebt u in feite altijd een eigen stoel bij u en ook al gebruikt u deze niet, de wetenschap dat u even kunt gaan zitten als dat nodig is, kan al voor veel rust zorgen. Leg u er dus niet bij neer als het lastiger wordt om te wandelen, maar koop gewoon een lichtgewicht rollator. Op die manier kunt u prima nog zelf de deur uit en ervoor zorgen dat u genoeg beweging krijgt!

RL-Smart biedt verschillende pluspunten

Er zijn hierboven verschillende zaken genoemd die voor alle rollators opgaan en die natuurlijk al een goede reden zijn om een dergelijk hulpmiddel aan te schaffen. Maar de lichtgewicht rollator RL-Smart biedt nog meer pluspunten, die het gebruik ervan nog een stuk aantrekkelijker maken, te weten:

  • het lichte gewicht en de mogelijkheid tot inklappen zorgen ervoor dat het apparaat gemakkelijk vervoerd kan worden
  • de zachte wielen maken het gebruik een stuk comfortabeler
  • de remkabels zijn in het frame weggewerkt, wat een hoop ergernis tijdens gebruik wegneemt (denk aan tassen die blijven haken aan de kabels)

Al deze zaken maken dat deze lichtgewicht rollator echt een uitstekende keus is op het moment dat u een hulpmiddel voor bij het lopen wilt gaan kopen. Daarnaast beschikt de RL-Smart ook over ergonomische handvatten, een prima rugsteun en een stokhouder, voor het geval u toch ook nog een stok met u mee wilt nemen. Wilt u een lichtgewicht rollator gaan kopen, kies dan voor de RL-Smart, te koop bij Rollatorweb.nl!