Kosten huis verkopen? Voor een duidelijke uitleg ga je naar KostenHuisVerkopen.nl!

Met hoeveel kosten moet je nou eigenlijk rekening houden als je een huis wilt verkopen? Om antwoord te krijgen op deze vraag, is het belangrijk om goed voorbereid van start te gaan. Lees de informatie op onze website en overweeg of je het verkopen van jouw huis zelf kunt en wilt doen of dat je liever een verkoopmakelaar inschakelt. KostenHuisVerkopen.nl legt je graag in beide gevallen uit, waarmee je kostentechnisch rekening kunt houden. Dit doen wij door je uit te leggen welke kosten bij verkoop komen kijken. Laat vooraf altijd door verschillende makelaars offertes uitbrengen, zodat je in rust kunt vergelijken en al een beter beeld krijgt, waarmee je rekening kunt houden.

Kosten huis verkopen

Een huis verkopen is niet zo eenvoudig als een auto. Toch is het wel mogelijk om jouw huis zelf te verkopen. Uiteraard dien je hiervoor volledig op de hoogte van alle wetten en regels te zijn. Het is daarbij een zeer intensieve taak. Het adverteren, campagnes opzetten, onderhandelen, de verkoopvoorwaarden en andere documenten opstellen is geheel voor eigen verantwoording. Ook het aanpakken van achterstallig (meestal zichtbaar) onderhoud hoort hierbij. investeren door bijvoorbeeld de keuken of de badkamer te vervangen, raden wij af. Jouw potentiële koper wil namelijk zijn of haar eigen stijl toepassen, waardoor deze grote investering juist tegenstrijdig kan werken. Wel is het verstandig dat jouw huis er netjes bij staat. Fris geverfd is dus geen overbodige luxe. Elke koper wil namelijk een goed verzorgd huis aantreffen. Denk hierbij aan het vernieuwen van het schilderwerk, een grote schoonmaak houden, het meubilair overzichtelijk inrichten en ervoor te zorgen dat er geen ongewenste geurtjes aanwezig zijn. Een verzorgd huis is een goed visitekaartje.

Zelf verkopen of verkoopmakelaar – Wat zijn de kosten?

Hoe ziet het verdere proces van verkopen en de kosten eruit? Dat hangt helemaal af van jouw verkoopwijze. Als je jouw huis zelf wilt verkopen, is het belangrijk dat je kunt praten als Brugman, want je dient zelf te onderhandelen met jouw potentiële koper(s). Mocht dit niet voor jou zijn weggelegd, dan is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Elke makelaar hanteert een eigen kostenopbouw en verkoopstrategie om jouw huis zo goed mogelijk in de markt te kunnen zetten. In de kosten zitten onder andere de opstartkosten en de makelaarscourtage opgenomen. Opstartkosten liggen gemiddeld tussen de €300-€500 euro. Hiermee dient de verkoopmakelaar jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Denk hierbij aan professionele foto’s laten maken, advertenties plaatsen en open huizen organiseren. Jouw huis wordt helemaal in de schijnwerpers geplaatst. Dus met professionele foto’s en heerlijk pakkende advertenties waar iedereen enthousiast van wordt, staat jouw huis in de verkoop. Makelaarscourtage is een percentage tussen de 1-2% van de verkoopsom dat de makelaar ontvangt voor het grootste gedeelte van zijn of haar diensten. Een flinke kostenpost bij verkoop van jouw huis.

Voordelen KostenHuisVerkopen.nl:

  • Ga goed voorbereid én geïnformeerd van start
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vraag meerdere offertes op en vergelijk zorgvuldig
  • Bekijk de verschillen tussen zelf verkopen en verkoop middels makelaar
  • Neem de tijd om een geschikte makelaar te vinden als je hiervoor kiest

Bekijk onze website voor meer handige informatie, zodat je bespaart op de kosten voor de verkoop van jouw huis, op de hoogte bent van alle kostenposten en valkuilen kunt vermijden: kostenhuisverkopen.nl. Veel succes en plezier de komende tijd gewenst! Lees meer…