Je tapijt reinigen, kun je dat ook zelf?

Als er een flinke vlek in je kleed of tapijt zit dan vraag je jezelf natuurlijk af of je dit zelf kunt reinigen of dat je daarvoor een specialist moet inhuren. Dit hangt er een beetje van af of het een hoog- of laagpolig tapijt is en hoe diep de vlek al in de vezel is getrokken. Als je met voorzichtig deppen met warm water de vlek er niet uitkrijgt dan is de kans groot dat je Cinco Cleaning moet inschakelen. Daar zijn ze gespecialiseerd in het intensief reinigen van kleden, tapijten en meubels met een stoffen bekleding. Met hun apparatuur kunnen ze je tapijt reinigen tot diep in de vezel. Ze gebruiken namelijk een speciale sproei-/extractietechniek, die het vuil daadwerkelijk uit het kleed trekt. Dit werkt vele malen beter dan wanneer je enkel over het kleed zou wrijven, want daarmee kom je niet diep genoeg in de vezel. Voor het gebruik van deze methode hebben ze speciale apparatuur, die ze in hun werkplaats hebben staan. Het tapijt reinigen doen ze dus niet bij je thuis, maar in hun eigen werkplaats. Overigens zit er een gratis haal- en brengservice inbegrepen in de prijs, dus hoef je er niet zelf voor te zorgen dat het kleed op hun locatie terecht komt, wel zo prettig. Je tapijt reinigen is bij hen dus een all-inclusive service, want ze komen het kleed kant en klaar, schoongemaakt en al weer bij je thuis brengen.

Stoel, bank of tapijt reinigen

Bij Cinco Cleaning kun je niet alleen terecht voor je tapijt reinigen. Ze maken namelijk ook meubels met stoffen bekleding schoon, zoals:

  • Bankstellen
  • Fauteuils
  • Eetkamerstoelen

Daarnaast kunnen ze ook diverse bekledingen schoonmaken die vast zitten, zoals vloerbedekking en trapbekleding. Het spreekt voor zich dat ze deze wel bij je thuis op locatie komen schoonmaken, want het is onmogelijk ze mee te nemen. Of ze nu een tapijt reinigen of een bankstel, ze werken altijd volgens een vast stappenplan. Allereerst bepalen ze het reinigingsmiddel, tijdens de voorinspectie. Daarna wordt het oppervlak natgemaakt en wordt het reinigingsmiddel ingewreven. Daarna gaan ze aan de slag met de eerdergenoemde sproei-/extratiemethode. Dit wil zeggen dat de stof met lauw water wordt gesproeid, en dat dit water tegelijkertijd weer wordt opgezogen. Op die manier wordt niet alleen vuil, maar ook stof uit het tapijt en de stof gezogen. Je kleed of meubel ziet er daarna weer als nieuw uit. 

Geef je oude meubel een opfrisbeurt

Je bank of tapijt reinigen moet je eigenlijk niet alleen doen als er een flinke vlek in zit, maar ook als je het al jaren in gebruik hebt. Het is namelijk zo dat er zich vaak stof en vuil ophoopt in de vezel, zonder dat je dit merkt. Daardoor worden de kleuren van de stof veel minder intens. Je bank of tapijt reinigen zorgt ervoor dat al die stof en vuil wordt verwijderd, waardoor de kleuren weer erg helder worden. Mensen zijn vaak enorm verbaasd als ze zien hoe nieuw hun meubel of kleed er weer uitziet. De kleuren zijn weer zoals ze waren toen ze hem kochten, en hij ruikt ook nog eens heerlijk!