Hoe vind je een stage in Australië?

Als je binnenkort stage moet gaan lopen en je wilt dat het liefste in het buitenland doen dan is een stage in Australië natuurlijk een super vette optie. In welk land je ook stage wilt gaan lopen, je vindt de leukste opties via de website stagelanden.nl. Daar hebben ze een groot aanbod leuke stages bij betrouwbare partijen geselecteerd, zodat jij gemakkelijk de juiste kunt vinden. Voor een stage in Australië heb je de keuze uit vier verschillende opties, namelijk:

  • Een stage in Sydney
  • Een stage in Melbourne
  • Een stage in Perth
  • Een stage in Brisbane

Op de website staat een beknopte uitleg over waarom je voor die specifieke stad zou kiezen. Sydney is bijvoorbeeld een hele veelzijdige stad, die bol staat van de positiviteit en bezienswaardigheden. In Melbourne vindt je ontzettend veel cultuur, in Perth geniet van je het grootste aantal zonuren per jaar, en in Brisbane ga je je ook zeker vermaken. Maar welke stad je voorkeur ook heeft, als je op zoek bent naar een leuke stage in Australië dan vind je hem via deze website zeker. 

Hoe vind je die toffe stage in Australië?

Het kan behoorlijk lastig zijn om zelf een stage in Australië te vinden. Je zit nu eenmaal niet op locatie en zult alles online moeten doen. Daarom bieden ze via stagelanden.nl een persoonlijke service. Bij hen kun je namelijk terecht voor stagebemiddeling  en hulp bij het vinden van een leuke stage. Je betaalt daar een eenmalig bedrag voor, ongeacht hoe lang het duurt of hoeveel werk het ze kost om voor jou de geschikte stage in Australië te vinden. Of in een ander land natuurlijk, als je liever naar een ander land gaat. Sterker nog, in Australië spreken ze natuurlijk goed Engels, maar als je naar een land wilt waar ze Spaans, Chinees of een andere taal spreken die jij niet eigen bent, dan is het natuurlijk nog veel moeilijker om een geschikte stage te vinden. Bij stagelanden.nl helpen ze jou dan, want ze hebben in super veel landen contactpersonen zitten die de juiste bedrijven verbinden aan de juiste studenten. En dat is wel zo makkelijk als je zelf echt niet weet hoe je dat moet aanpakken.

Een stage in Australië is een ervaring voor het leven

Natuurlijk kun je net zo goed in Nederland ergens stage gaan lopen. Je kunt dan in veel gevallen thuis blijven wonen en het is lang zo duur niet. Maar als je echt een toffe ervaring op wilt doen die je de rest van je leven niet meer vergeet dan is een stage in Australië natuurlijk een super goed idee. Het fijne aan zo’n ervaring is dat je niet alleen dingen leert over jouw vakgebied, maar ook ineens op eigen benen moet staan. Je krijgt een eigen kamer in een gedeeld appartement, leert andere studenten kennen, gaat de taal beter onder de knie krijgen en bent echt helemaal weg van huis. Zo’n stage in Australië is om die reden ook hartstikke eng, maar als je de kans hebt om het te doen dan zou ik er zeker voor gaan. Je groeit er namelijk enorm van als persoon, en daar heb je de rest van je leven profijt van.