Hoe kunt u een vaststellingsovereenkomst bij ziekte tackelen?

Vorig jaar heb ik te horen gekregen dat ik leukemie heb. Deze ziekte gaat mij heel veel tijd kosten om te bestrijden en het is nog maar zeer de vraag of ik deze ziekte ga overleven. Ik ben daarom meteen het ziekenhuis in gegaan omdat ik anders de ziekte te ver zou laten gaan. Ik heb na een aantal maanden een brief gekregen van mijn baas waarin hij mij vertelde dat hij mij niet langer in dienst kon houden. Ik vond dit een heel zuur gebaar en ik was daarom ook erg aangedaan. Ik moest. toen tussen mijn behandelingen door bij hem komen en toen bood hij mij een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aan. Ik moest dit even ondertekenen en daarmee zou ik dan erkennen dat ik zou stoppen met werken voor dat bedrijf. Dat was iets waar ik helemaal geen zin aan had want als ik deze vaststellingsovereenkomst bij ziekte zou ondertekenen was de kans groot dat ik ook geen aanspraak meer zou kunnen maken op uitkeringen en dergelijke. Ik ben daarom gaan kijken naar de mogelijkheden die er waren om meer informatie over de vaststellingsovereenkomst bij ziekte te weten te komen. Ik heb toen gezien dat wanneer je een vaststellingsovereenkomst bij ziekte gaat ondertekenen, je daar zelf eigenlijk nooit voordeel bij hebt. Ik wilde daarom graag advies inwinnen over wat ik het beste met deze vaststellingsovereenkomst bij ziekte kon doen. Ik had natuurlijk helemaal geen zin om mijn baan te verliezen, maar ik wist ook niet of ik deze vaststellingsovereenkomst bij ziekte zomaar van de hand kon wijzen. Ik heb daarom gekeken of er een instantie te vinden was waar ik advies kon inwinnen en ik heb toen gezien dat ik het beste even naar de site van Jurdischplatform.nl kon gaan. Deze mensen hebben een heel goede site gemaakt waarop je allerlei informatie kunt vinden over wat je moet doen wanneer je bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst bij ziekte aangeboden krijgt. Ik was blij dat ik deze site gevonden heb want op deze pagina kon ik heel goed zien wat de mogelijkheden waren om onder deze vaststellingsovereenkomst bij ziekte uit te komen. 

Deze vaststellingsovereenkomst bij ziekte kon ik mooi vermijden

Ik heb gemerkt dat er zeker mogelijkheden waren om onder de vaststellingsovereenkomst bij ziekte uit te komen. Mijn baas was namelijk in overtreding toen hij mij een vaststellingsovereenkomst bij ziekte wilde laten ondertekenen en toen ik dit aangaf, wist hij meteen waar ik het over had. Dit vond ik een heel gemene stap van hem en ik heb daarom ook besloten dat ik onder geen beding de  vaststellingsovereenkomst bij ziekte zou ondertekenen. Ik ben blij dat ik dat ook niet gedaan heb, want anders was ik heel veel zekerheid verloren. 

Heeft u ook advies nodig? 

Als u ook advies nodig heeft, kunt u altijd even naar juridischplatform.nl surfen omdat:

  • u hier heel interessante mogelijkheden kunt vinden 
  • u hier kunt zien wat deze mensen voor u kunnen doen 
  • u hier altijd advies kunt inwinnen bij een expert 

Ik hoop dat u hier goed geholpen kunt worden.