Het beroep haar stylist professioneel aangepakt

Het beroep haar stylist professioneel aangepaktIk las laatst een interview met haar stylist Kira Kroegman en was geloof ik voor het eerst in mijn leven onder de indruk van iemand met dat beroep. Ik moet eerlijk bekennen dat ik van de woorden ‘haar stylist’ altijd een beetje moest lachen omdat ik het associeerde met vlechtjes maken en een beetje touperen enzo. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat je zó goed met haar kon zijn dat je er daadwerkelijk je beroep van kon maken en er zelfs, zoals het lijkt in het geval van Kira Kroegman, een flinke duit mee kan verdienen. Want hoe moeilijk kan het zijn om iemands kapsel te verzorgen? Niet zo heel moeilijk dacht ik eerst. Ik ken dan ook genoeg meiden die zichzelf ook haar stylist noemen en zo nu en dan kapsels verzorgen van bruidjes of voor semi-professionele fotoshoots. Maar geen van hen heeft het zo ver geschopt als Kira Kroegman, en als je haar website (http://kirakroegman.com) bekijkt snap je waarom. De kapsels die ze ‘produceert’ gaan werkelijk al je verbeelding te boven, zo creatief! Ik zie nu ook in dat een haar stylist veel meer kan doen dan het haar van bruidjes stylen en vooral in de commerciële wereld aan de slag kan. Mits diegene talentvol is natuurlijk. En bij Kira Kroegman is dat iets waar niet over te discussiëren valt, haar talent spat van de beelden af. Ze heeft kapsels gestyled voor enorm veel uiteenlopende projecten, vooral mode, maar ook bijzondere fotografie en portretten. En dat is nog niet alles, want naast haar stylist is ze ook make-up artist! En nu snap je nog beter waarom ze het zo ver geschopt heeft. 

Haar stylist en make-up artist in één

Doordat ze zowel haar stylist als make-up artist is heeft ze veel controle over hoe een model eruit komt te zien. En met de combinatie van deze twee zet ze een geheel eigen stijl neer: Puur en naturel, maar met veel contrasten. Haar styling is heel sprekend, zonder schreeuwerig te zijn. Met de diversiteit in haar werkzaamheden is geen dag hetzelfde. Ze werkt elke keer met een ander model, andere kleding, een andere stijl, en mag steeds iets nieuws verzinnen en zich creatief uitleven, wat een droom! Bovendien kun je haar voor verschillende dingen inhuren, zoals:

• Fotografie styling
• Reclame styling.
• Muziekvideo styling. 

Tips voor jonge meiden met dezelfde ambitie

Deze veelzijdigheid in opdrachten en het steeds veranderende aspect van het werk als stylist voor haar en make-up, maakt het voor veel jonge meiden tot een droombaan. Kira heeft meer dan 1000 volgers op instagram en is daarmee een voorbeeld voor veel jonge meiden. Tegen deze meiden zou ik willen zeggen: Als het je droom is om net als Kira Kroegman op uiterst professioneel niveau te werken als haar stylist en make-up artist, dan kun je niet jong genoeg beginnen. En met beginnen bedoel ik ervaring opdoen! Het is heus niet belangrijk dat je meteen een relevante opleiding gaat doen. Sterker nog, als je talent en een eigen visie hebt weet ik zeker dat je kunt slagen zonder diploma! Alles wat je nodig hebt om een goede haar stylist te worden is creativiteit, lef en heel veel doorzettingsvermogen. Het is Kira namelijk ook heus niet aan komen waaien. Iedereen die groot wil worden moet bereid zijn daar hard voor te werken en alles te doen wat nodig is om bekend te worden. Maak dus vandaag nog een instagram account aan en ga elke week stylen en foto’s maken. Dat is alvast een goed begin voor misschien wel een hele toffe toekomstige baan!