Haartransplantatie bij kaalheid

Heb jij last van kaalheid en wil je hier graag vanaf? Dan kan een haartransplantatie de oplossing zijn! Je zult misschien denken, zo’n groot probleem is het toch niet om kaal te zijn en wil je hiervoor echt een medische behandeling ondergaan? Toch kan het voor degene die hier last van heeft echt een enorme belemmering vormen. Voor mannen valt dit meestal nog wel. Aangezien velen van hen kaler worden op het moment dat zij ouder worden, is het eigenlijk een soort vaststaand gegeven en niet iets waar mensen vreemd van opkijken. Natuurlijk is het vervelend als jij al dunner haar begint te krijgen op jongere leeftijd, maar het is vaak iets waar jij je gewoon bij neer zult leggen. Tenzij jij bijvoorbeeld acteur of zanger bent en je haar belangrijk is voor je imago en je werk, dan kan een haartransplantatie bij vroeg optredende haaruitval een goede oplossing zijn. Voor dames ligt dat toch net even wat anders. Omdat het onder het vrouwelijk deel van de bevolking veel minder vaak voorkomt, kan kaalheid door hen psychisch als een zware last ervaren worden. Zij krijgen immers vaak te maken met mensen die naar hen staren of impertinente vragen stellen. Met een haartransplantatie maak je aan eind hieraan en kun je weer gewoon jezelf zijn.

Haartransplantatie bij vroege haaruitval of ziekte

Hierboven noemden we al de veel voorkomende haaruitval bij mannen, in medische termen ook wel Alopecia Androgenetica genoemd. Maar er zijn meer redenen waarom je te maken kunt krijgen met kale plekken op je hoofd. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een andere vorm van Alopecia, een ziekte met veel verschillende varianten. Maar ook kun je dan denken aan brandwonden, traumatische gebeurtenissen, veranderingen in je hormoonhuishouding of huidaandoeningen. Een haartransplantatie is een mogelijkheid zolang er op je hoofd nog gezonde haarzakjes te vinden zijn. Hoe gaat het vervolgens in zijn werk? Artsen halen een deel van de gezonde haarzakjes weg van hun oorspronkelijke plaats en plaatsen deze terug op kale delen van je hoofd. Na deze haartransplantatie kunnen ze zich daar hechten en opnieuw haren laten groeien. Zo krijg je dus weer overal op je hoofd haar en dus weer een mooi kapsel. Een arts kan jou meer vertellen over of een haartransplantatie in jouw specifieke situatie een optie is of niet.

Uitstekende behandeling bij Esteworld

Vraag jij je af of een haartransplantatie iets voor jou is? Dan moet je eens contact opnemen met Esteworld. Deze kliniek is gevestigd in Turkije, maar biedt gratis consulten aan in Nederland om te zien of jij in aanmerking komt voor een behandeling. Soms staan mensen wat huiverig tegenover het laten uitvoeren van medische procedures in het buitenland, maar bij Esteworld kun je er zeker van zijn dat je een goede behandeling krijgt. Zij beschikken over diverse keurmerken en accreditaties, te weten:

  • ISO 9001 keurmerk
  • TUV keurmerk
  • goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid
  • JCI geaccrediteerd
  • keurmerk van de Nederlandse Haarstichting

Al deze erkenningen geven wel aan dat je echt met een gerust hart naar hen toe kunt gaan. Het voordeel van bij hen een haartransplantatie laten uitvoeren, is dat zij niet alleen een uitstekende procedure hiervoor hebben, maar dat je ook goede zorg rondom de behandeling krijgt. Je verblijft in een luxe hotel, je wordt begeleid door Nederlands sprekende begeleiders, je wordt van het vliegveld afgehaald en hier ook weer naartoe gebracht. En de nazorg vindt gewoon in Nederland plaats, waardoor je niet heel lang van huis hoeft te zijn. Wie een haartransplantatie overweegt, doet er dus echt goed aan om hiervoor contact op te nemen met Esteworld!