Geen flitsscheiding maar het goed regelen

Mijn man had van de één op de andere dag besloten dat hij weg ging. Hij had een andere vrouw gevonden, een tien jaar jongere collega van de zaak. Hij vertelde het heel nonchalant terwijl hij zijn spullen pakte. Hij liet mij en mijn twee kinderen verbaasd achter. Ik begreep er niets van, had ik de signalen gemist? En mijn kinderen stelden mij allerlei vragen die ik niet kon beantwoorden. Het was pijnlijk en ik had veel verdriet in de eerste weken. Mijn man wilde het even snel regelen. Ook wel een flitsscheiding genoemd. Even bij de notaris langs gaan en alles regelen. Dit kon toen door het huwelijk om te laten zetten naar een geregistreerd partnerschap zodat dezelfde notaris dit ook weer ongeldig kan maken. Hier komen dan geen advocaten en rechter aan te pas. Een snelle en goedkope oplossing voor hem waar ik niet mee akkoord ging

Een flitsscheiding is niet mogelijk met kinderen

Een flitsscheiding is nu niet meer mogelijk omdat het is afgeschaft vanuit de wet. Er wordt namelijk helemaal geen rekening gehouden met de kinderen. Als je geen kinderen hebt is het misschien een prima oplossing maar met een gezin kan je hier niet voor kiezen. Mijn man was woest maar ik ging er niet mee akkoord. De kinderen zijn belangrijk en ik vond dan ook dat het goed geregeld moest worden. Dus ik nam een echtscheiding ’s advocaat in de arm om alles goed te regelen voor onze kinderen. En ik ben daar nog steeds heel blij mee. Want ik had dit niet met een flitsscheiding voor elkaar gekregen.

Niet aan te raden met kinderen

Als je geen kinderen hebt is de snelste oplossing om je huwelijk te veranderen in een geregistreerd partnerschap en deze dan weer te ontbinden bij de notaris. Hierdoor hoef je geen advocaat in de arm te nemen en dat is een stuk goedkoper. Maar een flitsscheiding was in ons geval geen optie, ik begrijp ook niet dat min man dat toen wel vond. Ik ben heel blij dat ik een advocaat in de arm heb genomen om het allemaal goed te regelen. Waarom wil je geen flitsscheiding:

  • Als je een gezin hebt moet je rekening houden met de kinderen.
  • Er moeten heldere afspraken met elkaar worden gemaakt en dit moet allemaal worden vastgelegd.
  • Een notaris is daar niet de aangewezen persoon voor maar een echtscheidingen advocaat juist wel.
  • Door een flitsscheiding wordt je huwelijk snel en makkelijk ontbonden maar dat is ook echt alles.
  • Er worden geen afspraken gemaakt over je gezamenlijke eigendommen en er wordt niets vastgelegd.
  • Ook al lijkt het een goede oplossing waardoor je snel uit elkaar gaat dit is het niet.
  • Op de lange termijn is het beter om afspraken te maken en dit vast te laten leggen.
  • Een echtscheiding advocaat denkt met je mee op het moment dat je dit nodig hebt.

Nadat mijn man zijn spullen had gepakt stond ik er alleen voor. Wat had ik een verdriet. Hij had gekozen voor een andere vrouw en liet mij en de kinderen achter. Ik was verdrietig maar ook strijdlustig want mijn kinderen zijn heel belangrijk voor me. Ik vond het dan ook super belangrijk dat mijn kinderen het aan niets ontbrak. Ik heb toen hulp gevraagd bij Camps advocatuur voor onze flitsscheiding. Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan, het is beter om een specialist mee te laten kijken die er echt verstand van heeft. Vooral als je emoties nog niet helemaal zijn gekalmeerd. Wil je meer weten bekijk dan de website: campsadvocatuur.nl.