Ervaren orthodontist in Hengelo vinden?

De meeste mensen associëren een orthodontist met langdurige behandelingen en hoge kosten. Tandartskosten en de kosten voor een beugel hoeven echter niet zo hoog te zijn. Als u zich goed verzekert voor tandartskosten, hoeft een beugel u geen fortuin te kosten. Daarnaast is een ervaren orthodontist ook een goede keus als u overweegt een beugel te nemen, of als uw kind een beugel nodig heeft. Ervaren tandartsen en orthodontisten zijn in heel Nederland te vinden. In de regio Twente kunt u bijvoorbeeld terecht bij Orto Euregio. Deze praktijk bevindt zich in Enschede en Hengelo en heeft al talloze mensen aan een beugel geholpen. Zoekt u ook een goede orthodontist in Hengelo? Neem dan contact op met Ortho Euregio, bijvoorbeeld via het inschrijfformulier op de website. Als u ons via deze weg benadert nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een eerste afspraak. Benieuwd naar onze tarieven? Deze vindt u op onze website. Wij plaatsen beugels bij volwassenen en kinderen. 

Intake bij orthodontist in Hengelo

Als u zich aanmeldt voor een eerste afspraak, wordt er een intake met u afgenomen. Heeft een van uw kinderen een beugel nodig? Dan kunt u samen op gesprek komen. Tijdens de intake zal de orthodontist in Hengelo of in de praktijk in Enschede, uw klachten of wensen bespreken. Het is mogelijk om wegens medische redenen een beugel te krijgen, of om cosmetische redenen. In dat laatste geval gaat het om het rechtzetten van tanden die verder geen tandproblemen veroorzaken. Soms wordt u doorverwezen door een tandarts, als deze een beugel nodig acht maar deze zelf niet aanbrengt bij patiënten. In alle gevallen wordt per individuele patiënt bekeken welke maatregelen noodzakelijk zijn. Op basis daarvan wordt een plan gemaakt. Het aanbrengen van de beugel is bij de ene patiënt snel klaar, bij de ander kost het zetten enige tijd. De volgende handelingen kunnen bij het plaatsen van een beugel komen kijken:

  • foto’s maken
  • afdruk van het gebit maken
  • gebit reinigen (tandsteen verwijderen)
  • gebit klaar maken voor plaatsen van de beugel

Daarnaast wordt de beugel altijd op maat gemaakt, op basis van de afdruk van uw gebit. Als u angstig bent bij bepaalde ingrepen door tandarts of orthodontist in Hengelo kunt u dit bij de intake ook aangeven. Wij doen er dan alles aan om uw behandeling bij uw orthodontist in Hengelo of Enschede zo aangenaam mogelijk te maken. Vaak helpt het om de tijd te nemen voor een behandeling en de patiënt in te lichten over de handelingen die uitgevoerd moeten worden. De orthodontist in Hengelo of Enschede neemt u stap voor stap mee, zodat u snel weer buiten staat met uw op maat gemaakte beugel. Uiteraard zijn wij extra voorzichtig bij gevoelige (jonge) kinderen en jongvolwassenen. 

Nazorg

Uiteraard krijgt u na uw behandeling nazorg. Dat betekent dat u advies krijgt over het behoud van gezonde tanden en behoud van het resultaat dat met de beugel behaald is. Ook tijdens uw behandeling zal de orthodontist in Hengelo of assistent(e) u tips geven. Met de juiste behandeling en nazorg kunt u binnen enkele maanden tot jaren een compleet gezond, recht gebit hebben waar u uw hele leven plezier van heeft.