Eenvoudig facturen versturen doe je via een facturatieprogramma

Op het moment dat jij via je onderneming of bedrijf diensten of producten aanbiedt, dan dien je daarvoor betaald te krijgen. Niks is gratis in deze wereld. Dat betekent dus ook dat je facturen moet versturen. Het is fijn als je dat kunt doen zonder dat het elke keer weer heel veel moeite kost. Om deze reden is het een goed idee om het versturen van facturen zoveel mogelijk te automatiseren via een goed facturatieprogramma. Een goed facturatieprogramma vind je via Teamleader. Voor meer informatie over Teamleader kun je terecht op de site van public.teamleader.be. Het is in ieder geval een goed startpunt om je te verdiepen in het facturatieprogramma. Het kan immers best zo zijn dat je geen idee hebt wat je zoal kunt doen met een facturatieprogramma. Dus dan is het altijd een goed idee om je daar een beetje in te verdiepen. Zo ontdek je snel de verschillende functies van een dergelijk programma en wat de voordelen zijn. Wellicht maak je reeds gebruik van Excel en in dat geval is het natuurlijk goed om te weten wat de voordelen zijn van een facturatieprogramma ten opzichte van software zoals Excel. Het idee is dat je veel kunt automatiseren via het facturatieprogramma. Dat is mooi, want daardoor houd je natuurlijk veel tijd over voor andere dingen. Het versturen van facturen wordt door veel ondernemers dan ook al snel ervaren als een soort van ongemak, net als afwassen of stofzuigen. Het zijn dingen die moeten maar waar de meeste mensen weinig tot geen plezier aan beleven. Maar het is altijd wel fijn als het eenmaal gedaan is. Dus als je de tijd die je spendeert aan het opstellen en versturen van facturen kunt minimaliseren, dan is dat uiteraard des te beter. Dat kan dus via het juiste facturatieprogramma. Een van de dingen waar je vaak mee te maken krijgt is facturen die niet worden betaald. Zodra dat gebeurt, dan moet je natuurlijk een herinnering versturen. Als je bij elke niet betaalde factuur zelf weer een herinnering moet aanmaken, dan is dat erg vervelend. Het is dan ook fijn dat je dit via een factuurprogramma eenvoudig kunt automatiseren. Je kunt dan zelf de tijd instellen die men heeft om te betalen. Wordt deze tijdsperiode overschreden, dan zal het facturatieprogramma automatisch een herinnering verzenden. Dat scheelt natuurlijk een hoop tijd. 

De mogelijkheden van een facturatieprogramma

Het versturen van een herinnering is natuurlijk maar 1 van de vele mogelijkheden van de software. Zo kun je bijvoorbeeld ook facturen aanmaken voor vreemde valuta’s en tijdsregistraties koppelen aan facturen. Het is een bijzonder gebruiksvriendelijk programma waar je eenvoudig je administratie mee kunt bijhouden. Daarnaast kun je dankzij Teamleader gebruik maken van andere functies zoals: 

  • CRM-systeem
  • Project management tool
  • Support tickets 

Probeer het eerst zelf eens uit

Om te ontdekken of dit programma iets voor jou is, kun je het het beste eerst zelf even uitproberen. Gelukkig kun je de software gewoon gratis uitproberen. Op deze manier kun je voor jezelf ontdekken of je er mee om kunt gaan en of het je leven als ondernemer inderdaad makkelijker maakt.