Doe jij ook mee aan het medewerkerstevredenheidsonderzoek?

Als je mee wilt doen aan het medewerkerstevredenheidsonderzoek dan kun je dit op verschillende manieren doen. solkie staat in ieder geval voor effectieve digitale medewerkersonderzoeken die leuk zijn voor medewerkers om te maken. Vaak horen bedrijven terug dat medewerkers het maar niks vinden om een onderzoek in te vullen en dat alleen de meest gemotiveerde medewerkers dit onderzoek invullen. Zo krijg je geen betrouwbaar beeld van de werkelijkheid, omdat slechts een klein deel van het personeel de vragen beantwoordt. Je kunt je daarom afvragen hoe je een onderzoek leuker kunt maken. En daarnaast ook waarom je een dergelijk onderzoek zou willen afnemen. Ook dat komt aan bod. Maar allereerst, wat is een medewerkersonderzoek? Medewerkersonderzoek is een instrument om de tevredenheid en betrokkenheid van alle medewerkers te groten. Althans, als alle medewerkers mee willen werken dan. Ongeveer zeventig procent van alle organisaties die in Nederland doen mee aan een periodiek medewerkersonderzoek. Maar dit is nog geen honderd procent. Dat is jammer, eigenlijk zouden alle bedrijven mee moeten doen. Het onderzoek wordt meestal jaarlijks gehouden en wordt toegepast via een vragenlijst die digitaal is. De inhoud van dit onderzoek kan sterk verschillen maar de gedachte is dat output van de medewerkers meer toeneemt naar mate zij meer worden gewaardeerd. Het is vaak onderdeel van personeelsmanagement, dat deze gedachte tevens ondersteunt. Een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan dus worden ingezet om talent en performers aan de organisatie te binden. 

solkie: wie zijn zij? 

solkie helpt mensen bij modern leiderschap en gemotiveerde medewerkers, zij maken groei zichtbaar en tevens maken zij organisatieveranderingen zichtbaar. Het is ook mogelijk om door online vragen te stellen informatie te op te vragen en antwoorden terug te geven, het is een feit dat deze feedback organisaties op het financiële gebied gezonder maakt. solkie.nl kan dus helpen om een medewerkerstevredenheidsonderzoek een stuk aangenamer te maken, zowel voor het bedrijf als voor de medewerker. En dat is belangrijk, omdat zoals gezegd medewerkers anders het onderzoek weigeren in het vullen. Maar belangrijker? Waarom zou je een medewerkerstevredenheidsonderzoek willen afnemen? Dat komt nu aan de orde. 

Waarom zou je een medewerkerstevredenheidsonderzoek willen afnemen? 

Het is natuurlijk de vraag waarom je een dergelijk onderzoek zou willen afnemen. En natuurlijk ook wanneer je een dergelijk onderzoek afneemt, hoe je op een leuke manier kunt doen. Medewerkers vinden het vaak vervelend om zo’n onderzoek te doen. Een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op dat medewerkers bevlogen zijn binnen een organisatie is de stijl van het leiderschap binnen het management. Er zijn online al verschillende discussies gevoerd over hoeveel verschillende leiderschapsstijlen er zijn en op welke manier je het beste een medewerkerstevredenheidsonderzoek zou kunnen afnemen. Kortom een medewerkerheidstevredenonderzoek is voordelig voor zowel het bedrijf als de medewerkers, vanwege de volgende redenen:
  • Medewerkers worden meer gewaardeerd
  • Hierdoor groeit hun arbeidsproductiviteit 
  • En uiteindelijk groeit de omzet van het bedrijf 
Het is dus eigenlijk alleen maar voordelig om in een medewerkerstevredenheidsonderzoek te investeren. Uiteindelijk is het doel toch om meer omzet te genereren en dit is de juiste manier om dit te realiseren. Immers, gewaardeerde medewerkers werken een stuk efficiënter.