Coating vloer: waar moet je rekening mee houden?

Coating vloer: waar moet je rekening mee houden?Vloeren zijn meestal iets waar we niet veel aandacht aan besteden, tenzij er iets mis is met hen en toch zijn ze een essentieel onderdeel van ons dagelijkse leven, productiviteit en zelfs veiligheid op de werkvloer. Als je op zoek bent naar een verandering die zowel de functie als de stijl van je vloer thuis of in je bedrijf verbetert, is een coating vloer met epoxy een van de beste investeringen die je kunt doen. Epoxy is een materiaal dat dienst doet als afdichtmiddel voor betonnen vloeren. Een coating vloer met epoxy kan worden gebruikt op vloeren voor commerciële gebouwen, looppaden, soms zelfs op muren of plafonds, en meestal op garagevloeren. Veel faciliteiten die al de voordelen van epoxyvloeren hebben ervaren, zijn commerciële of industriële gebouwen zoals productievestigingen, magazijnen, farmaceutische gebouwen, voedsel- of drankinstallaties, zelfs laboratoria. Maar ook in huis is het perfect mogelijk om een coating vloer aan te brengen.

De voordelen van coating vloer met epoxy

  • Helaas zijn er veel misverstanden over de voordelen van het aanbrengen van een vloercoating. Hier zijn de belangrijkste voordelen van epoxycoating in je huis of bedrijf:
  • Duurzaamheid: betonnen vloeren gecoat in epoxy gaan langer mee en zijn bestand tegen aanzienlijke slijtage, waardoor je geld bespaart en je andere zakelijke zorgen kunt beheren.
  • Sterkte: zodra de epoxy is omgezet in een vast polymeer, wordt het ongelooflijk sterk en wordt chemische afbraak voorkomen.
  • Bespaart tijd: epoxy vloeren zijn meestal snel en gemakkelijk te installeren, wat betekent dat er minder tijd nodig is om de productie voor installatie te stoppen.
  • Onderhoudsarme reiniging: zodra beton de epoxycoating heeft, is het niet meer poreus sinds het is verzegeld en is het daarom gemakkelijker schoon te maken.
  • Esthetisch: coatings zijn meestal verkrijgbaar in een reeks kleuren en patronen die passen bij uw specifieke stijl.
  • Chemisch resistent: een coating vloer met epoxy kan de aanhoudende blootstelling aan krachtige chemicaliën overleven, wat perfect is voor magazijnen of fabrieken die aan dergelijke materialen kunnen worden blootgesteld.
  • Veiligheid: een coating vloer is ook bestand tegen slippen, temperatuur, extreme impact en zelfs brand, en houden zowel de veiligheid van je werknemers of gezin als je gebouw of huis in stand.
  • Helderheid: ook een hoogglansoptie voor coatings worden geleverd, die de verlichting van je installatie in belangrijke mate verbetert door reflectie.
  • Helpt het milieu: ten slotte zijn epoxy-coatings een groene optie voor je bedrijf of je huis vanwege het afnemende materiaalgebruik. Het is een geweldig alternatief voor het toevoegen van een geheel nieuwe vloer.

Moet je een professioneel coating bedrijf inhuren?

Er zijn zeker geen tekort aan middelen om zelf je coating vloer aan te brengen. Maar het neemt ook heel veel tijd in beslag, vooral als je er weinig tot geen ervaring mee hebt. Als je echter rekening wilt houden met de duurzaamheid, tijd en materiaalkosten, is het aan te raden professionals in te huren. Een gecertificeerd coating bedrijf als DCC (Dutch Coating Center) weet precies hoe ze je nieuwe vloer moeten voorbereiden om maximale duurzaamheid te garanderen. Hoe gaan e te werk? Uiteraard bereiden ze eerst je vloer voor.  Ze zorgen ervoor dat losse cement, ongelijkheden en ongelijkmatige vlekken worden verwijderd voordat het oppervlak ruw wordt gemaakt om de hechting van je vloercoating te verbeteren. Vervolgens bekleden ze je vloer met een perfecte gelijkmatigheid die helemaal tot aan de muren reikt, zodat het reinigen van de vloer een koud kunstje voor je wordt. Wil je graag meer weten over het aanbrengen van een coating vloer bij je thuis of in je bedrijf? Meer informatie over vloercoatings vind je op coatingcenter.nl. Contacteer de experts van DCC voor advies of om de klus te klaren.