Black ranch houtskool kopen?

Iedereen die gebruik maakt van een barbecue, maakt gebruik van houtskool. Er zijn verschillende soorten kolen en de één is beter dan de andere. Op zoek naar een goed soort? Kies dan voor de black ranch houtskool. Deze houtskool schaf je op de online webshop van het kolenboertje aan.

Wat is black ranch houtskool?

De black ranch houtskool heeft drie varianten, namelijk:

  • Black ranch acacia 
  • Black ranch marabu
  • Black ranch quebracho

Deze varianten heeft elk zo zijn eigen specialiteiten en voordelen. Elke variant is weer gebaseerd op een ander soort houtskool. Zo kan iedereen dus het geschikte houtskool kiezen.

Black ranch acacia houtskool

Deze houtskool wordt gemaakt van de Acacia boom. De bossen waar deze boomsoort staan wordt duurzaam beheerd. Dit valt onder de voorwaarden van het FSC-keurmerk. Zo weet je zeker dat de houtskool op een duurzame manier is gemaakt. De black ranch acacia is zeer geschikt voor professioneel gebruik. Dit komt door de grove fractie (60-120 mm) en de harde structuur. 

Black ranch marabu houtskool

Op zoek naar een houtskool waar weinig rook vanaf komt? Ga dan voor de black ranch marabu. Dit soort wordt ontbrand met weinig rook. Het vochtgehalte is nog geen 7% waardoor er zo weinig rook is. Een klein nadeel is wel dat er hierdoor meer as blijft liggen. Deze black ranch houtskool wordt gemaakt door de bomen op Cuba. 

Black ranch quebracho houtskool

Wil je in tegenstelling tot de marabu weinig as? Kies dan voor de black ranch quebracho. Deze houtskool komt van de steeneik uit Argentinië. Deze houtsoort koppelt een hoge calorische waarde aan een koolstofgehalte van 80%. In combinatie met het extreem lage vochtgehalte van 2% zorgt dit voor een egale verbranding waardoor er zo weinig mogelijk als overblijft. 

Bij het kiezen van de juiste black ranch houtskool is het dus maar net wat je belangrijk vind bij het barbecuen. 

Het merk black ranch

Het merk black ranch houtskool is erg populair onder barbecue fanaten. Zowel voor beginnelingen als professionals. Met deze houtskool verloopt de ontbranding snel waardoor het vlees snel op de barbecue kan worden gelegd. De temperatuur van 500 graden wordt snel bereikt waardoor je niet oneindig lang hoeft te wachten. Let wel op dat de bovenkant van de black ranch houtskool grijs verkleurd is. Dan weet je zeker dat je vlees erg smakelijk wordt. Maak indruk met een biefstukje of een lekker vet speklapje. Mensen die ervaring hebben met deze houtskool bestempelen het als hoogwaardig en van goede kwaliteit. Dit soort wordt daarom ook veelal gebruikt in professionele keukens en door echte grilmeisters. 

Het merk kopen

Zoals al eerder genoemd is de black ranch houtskool erg makkelijk online te kopen. Het kolenboertje.nl heeft alle drie de varianten en een ruime voorraad. Zo weet je zeker dat je voor het zonnige weekend nog over goede kolen beschikt. De prijzen van de varianten kun je vergelijken met concurrenten. Oftewel het kolenboertje vraagt een normale prijs. Heb je nog vragen over het bestellen? Of wilt u nog meer weten over het houtskool en het soort wat u het beste kunt nemen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om de barbecue tot een groot succes te maken.