Bij ons kunt u snel en voordelig een spuitlicentie halen

Met een spuitlicentie mag er gespoten worden op het land. Met een spuitlicentie bedoelen we dan ook het certificaat waarover iedere landbouwer maar ook bedrijven die dit werk doen voor de boer dient te beschikken. Hebt u dit niet en gaat u beschermende chemicaliën spuiten op uw land of het land van een derde? Dan kunt u bij een ontdekking en flinke boete verwachte. Ook al voldoet u verder aan alle regels, het is nu eenmaal zo geregeld in Nederland dat u over de juiste papieren moet beschikken. Dat heeft als voordeel dat u in een gecontroleerde omgeving alles kunt leren over veilig spuiten. Dit zijn de richtlijnen die onder andere door het Ministerie van Landbouw zijn opgesteld. Daarom wilt u hier natuurlijk ook aan voldoen en hebt u straks een spuitlicentie dat u als garantie op bijvoorbeeld uw website kunt zetten. Dit is immers niet enkel een spuitlicentie, maar ook een keurmerk voor uw bedrijf. Kijkt u bij terratrainingen.nl en meldt u snel aan voor de eerstvolgende cursus om een spuitlicentie te halen. Deze cursussen duren een week en in die week leert u zowel de theoretische kant als de praktische kant van gecontroleerd en veilig spuiten van bestrijdingsmiddelen. Want het ene middel werkt beter tegen ongedierte, een ander middel gebruikt u om plantenziektes mee te voorkomen. Dit hangt ook af van het type gewas dat u laat groeien. Dit hangt allemaal erg nauw. Want teveel chemicaliën zijn in deze moderne en duurzame tijden een absolute “no-go”. Het is veel winstgevender om zo biologisch en natuurlijk mogelijk te verbouwen. Maar dat kan niet bij gevoelige groentes en fruit. Denk aan peren en perziken, dit zijn voorbeelden van fruit dat bijna niet kan groeien zonder behandeld te worden met een bepaald beschermingsmiddel.

Ook voor het verlengen van uw spuitlicentie kunt u bij ons aankloppen

Stel dat u een spuitlicentie wilt halen, hoe pakt u dat dan aan? Kijk in ieder geval even op onze website en maak een keuze tussen de twee te volgen trainingen. Zo is er de instapcursus maar ook een tweede niveau voor mensen die dit werk op zich willen nemen voor anderen. Is uw spuitlicentie verlopen? Zorg er dan op tijd voor dat u een herhaaltraining volgt zodat u de licentie kunt verlengen. U wilt niet te lang zonder een geldige spuitlicentie werken. Dat is een onnodig risico in een land dat juist gekenmerkt wordt door een grote hoeveelheid controles. Op onze website vindt u bij spuitlicentie 1 de data waarop we de cursussen geven en tevens in welke plek u dit kunt komen volgen. Trainingscentra in onder andere:

  • De Lier,
  • Aalsmeer,
  • Hazerswoude-Rijndijk,
  • Dus voor iedere Nederlander is er altijd wel een geschikte locatie te vinden.

U kunt uzelf online direct opgeven voor de eerstvolgende spuitlicentie training. U kunt alvast de opbouw van de cursus terugvinden. U krijgt over 7 dagen per dag 3 klokuren les dus er is erg veel tijd voor zelfstudie. Natuurlijk staan we ook klaar om al uw prangende vragen te beantwoorden tijdens en na de lessen. Op de 7e dag wordt de training afgerond met een examen.

Kijk ook even bij de vele andere opleidingen die we geven

Mocht u nog vragen hebben over het trainingspakket, de kosten of hoe u zich kunt aanmelden dan kunt u direct met ons in contact komen door tijdens kantooruren te bellen of door een e-mail te sturen. Naast deze agrarische trainingen bieden we een keur aan trainingen aan voor onder andere de communicatiesector, de groene sector en tevens bieden we diverse ARBO-trainingen aan.