5 tips voor het VCA examen

5 tips voor het VCA examenWerk je voor een aannemer? Grote kans dat je dan te maken krijgt met het VCA examen. In veel gevallen dien je namelijk te beschikken over het VCA basis diploma voordat je aan de slag kunt. Voor sommige exaministen is slagen voor hun examen dus ontzettend belangrijk. Wanneer zij niet goed genoeg scoren, mogen ze niet aan het werk. In dit artikel lees je daarom 5 gouden tips die je kunt gebruiken om het VCA examen in één keer te halen:

  • Begin op tijd met leren
  • Denk vanuit een idee van veiligheid
  • Blijf rustig en neem de tijd
  • Werk met videobeelden
  • Volg een erkende cursus

Iedereen leert op een eigen tempo. Daarom is het van groot belang om de leerstof op tijd door te nemen. Ga niet de avond van tevoren zitten, maar maak al een paar weken voor het examen kennis met de stof. Wanneer je op tijd begint, kun je alle stof meerdere keren doornemen. Dat helpt je bij het afleggen van het VCA examen. Niet alleen omdat je een beeld krijgt van de vragen die worden gesteld, maar ook omdat je leert denken vanuit een bepaald idee van veiligheid. Om het examen goed af te leggen, is het van belang dat je vanuit dat oogpunt leert beredeneren. Wil je een plek reserveren voor een VCA examen, of wil je graag kennismaken met de stof? Ga dan naar vca-cursus.com en neem contact op. Bij VGMbox kun je niet alleen het examen afleggen, maar vooraf ook een cursus volgen. Daarin maak je kennis met de verschillende onderdelen van de stof en werk je aan je zwakke plekken. Zo is de kans wel heel groot dat je slaagt! Klik snel op de link en bekijk de mogelijkheden bij jou in de buurt.

VCA examen: 40 vragen, 60 minuten

Het VCA examen (basis) bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Daarvoor heb je precies 60 minuten de tijd. Sommige deelnemers willen nog wel eens in paniek raken als ze het antwoord op een vraag niet direct weten, maar probeer angst en stress te voorkomen. Zie je een vraag die je niet direct kunt beantwoorden? Ga dan gewoon door naar de volgende vraag. Aan het eind van het uur kijk je nog een keer naar de vragen die je eerder niet wist. De kans bestaat dat je nu plotseling wel weet waar het over ging. Blijf dus rustig en neem de tijd. Ga ook niet eerder de zaal uit als je denkt dat je verder niets meer kunt invullen. Wie weet schiet je vlak voor tijd toch nog iets te binnen! Volg je een cursus om het VCA examen te halen? Kies dan voor een variant met videobeelden. Dankzij die beelden kun je veel sneller verbanden leggen, waardoor je een hogere kans hebt om te slagen. Tot slot: Volg een erkende cursus waar je positieve berichten over hoort. Laat je bovendien begeleiden door een gediplomeerde docent die verstand van zaken heeft. Zo weet je zeker dat je optimaal wordt voorbereid op het VCA examen!

Op locatie of incompany

De cursus van VGMbox is ook beschikbaar als incompany cursus. Mits de locatie aan bepaalde voorwaarden voldoet, kunnen zowel de cursus als het examen daar worden afgelegd. Als leidinggevende geef je zo je personeel de kans om een belangrijk diploma te halen, wat ongetwijfeld van pas gaat komen. Bovendien kan een incompany cursus in verhouding goedkoper zijn, omdat het personeel niet stuk voor stuk hoeft af te reizen naar één van de cursuslocaties. Een incompany cursus is dus zeker de moeite waard!