Mijn favoriete coffeeshop in Amsterdam centrum

Coffeeshop Mediterranee is al jaren mijn favoriete coffeeshop in Amsterdam centrum. Dit is echt mijn stekkie en ik vind het heel chill om hier naar toe te gaan. In deze coffeeshop in Amsterdam centrum kun je echt de beste soorten wiet en hasj kopen en heerlijk relaxen terwijl je van je jointje geniet. Elke coffeeshop in Amsterdam centrum is tegenwoordig vergeven van de toeristen, toch heb ik er bij Coffeeshop Mediterranee totaal geen last van. Ze zijn onlangs gerenoveerd en je kunt er nu ook een hapje eten of gewoon wat drinken met je maten. Lekker relaxed en in een erg fijne sfeer.

Coffeeshop in Amsterdam centrum voor gezelligheid

De sfeer bij deze coffeeshop in Amsterdam centrum is lekker gemoedelijk. Ze zijn gevestigd aan de Spuistraat en dus lekker centraal gelegen. Kom je vanaf Amsterdam Centraal Station dan is het makkelijk te lopen en met de tram is het helemaal goed te doen. Wat wel prettig is, is dat deze coffeeshop in Amsterdam centrum zich strikt houdt aan de wettelijke regels. Onder de 18 jaar kun je hier geen soft drugs krijgen en je mag maximaal 5 gram in één keer kopen. Er mag geen alcohol gedronken worden en gewone sigaretten worden gerookt. Ook is alle hard drugs verboden. Daar ben ik erg blij mee, want je wilt wel veilig je jointje kunnen krijgen en even relaxed daar chillen. Gelukkig kun je er voor veel wel terecht:

  • Ze geven super advies
  • Weten alles over de verschillende soorten hasj en wiet
  • Hebben voorverpakte joints
  • Hebben een fijne plek waar je binnen kunt genieten van een joint, dus ook bij slecht weer
  • Ze hebben onwijs lekkere spacecake

Alles hierover staat overigens ook op de website coffeeshopmediterranee.nl. Het is de perfecte plek om gewoon op je gemak eens een ander soort hasj of wiet te proberen. Ik heb dat laatst gedaan en ik kreeg op een leuke manier veel informatie te weten over wat voor wiet ik rookte en welke werking het heeft. Dit is perfect voor mensen die ook eens medicinaal wiet willen proberen, maar nog niet daarvoor een recept hebben gehaald. Het kan je heerlijk mellow maken, maar ook net even een fijne focus geven. Daarnaast ben je helemaal niemand tot last. Iedereen die in deze coffeeshop in Amsterdam centrum zit, zit daar met hetzelfde doel. Je hebt dus geen klachten over de geur of de rook, iedereen die er komt is altijd hartstikke relaxed en voelt zich meteen thuis. Dat komt ook wel door de gastvrijheid, want de mensen die er werken zijn zelf ook echt super relaxed en dan niet van de drugs, maar gewoon omdat ze een gemoedelijke sfeer willen behouden. Daarom kom ik hier zo graag.

Een joint voor elk moment

Ze zijn elke dag geopend, van ’s ochtends vroeg tot na middernacht, dus regelmatig als ik uit mijn werk kom, dan fiets ik met een maat van me langs en dan doen we daar een joint. Even loskomen uit de drukte van de dag en genieten. En omdat ze elke ochtend vanaf negen uur open zijn, ga ik vaak nog even snel voor mijn werk langs om een paar voorgerolde joints te kopen. Ik ben zelf niet zo’n ster in het bouwen van mijn eigen joint en dus vind ik het erg praktisch dat ze bij dit deze coffeeshop in Amsterdam centrum al voor mij doen. Zo zit ik nooit zonder op het moment dat ik zin heb om even een joint op te steken. Voor mij is het lekker rustgevend en als ik bijvoorbeeld naar vrienden buiten de stad ga dan neem ik meestal de jointjes mee.